Danimarka, Suriyeli sığınmacıları ülkesine gönderme konusunda aldığı karardan geri adım atmıyor. Kopenhag yönetimi, 200den fazla Suriyeli mültecinin ikametini iptal ederek, Suriye'nin bazı bölgelerinin mültecilerin geri dönmesi için güvenli olduğunu belirtti.

Danimarka, yakın zamanda Ruanda ile bir göç anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma, Avrupa basınında Ruanda'da bir sığınmacı tesisi açmayı planladığına dair spekülasyonlara yol açtı.

Danimarka göçmenlik hizmetleri kurumu, ülkede hali hazırda 35 bin Suriyelinin bulunduğunu ve 1.200 mültecinin statüsünün yeniden değerlendirildiğini belirtti. Danimarka'da yaklaşık 5 bin Suriyeliye Geçici sığınmacı statüsü verilmişti.

Öte yandan, başkent Kopenhag'da Christiansborg Sarayı Meydanı'nda toplanan göstericiler, Nisan ayında hükümetin Suriyeli mültecileri geri gönderme kararını protesto etmişti.

[old_news_related_template title="Polonya'dan Danimarka'ya çağrı: Kullanmadığınız aşılara talibiz" desc="Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Danimarkalı mevkidaşı Mette Frederiksen'e gönderdiği mektupta aşılama programında kullanımını durdurdukları Johnson&Johnson aşısını Polonya'nın satın almaya hazır olduğunu ifade etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/05/iecrop/johnson-asi-reuters_16_9_1620215553.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/polonyadan-danimarkaya-cagri-kullanmadiginiz-asilara-talibiz-6414860/"]

[old_news_related_template title="Danimarka'da yasaklar gevşiyor: İlkokullar açılıyor... Konser ve sinemaya şartlı izin" desc="Danimarka'da corona yasaklarının gevşetilmesi kapsamında ilkokullara ve kapalı mekanlardaki aktivitelere izin çıktı. Konser, tiyatro ve sinema gibi etkinliklere gidecek kişilerde, aşı, virüsü geçirme ve ya da negatif test sonucu şartı aranacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/danimarka-reuters_16_9_1620114446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/danimarkada-yasaklar-gevsiyor-ilkokullar-aciliyor-konser-ve-sinemaya-sartli-izin-6412381/"]