Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Bilgiç, Avusturya İçişleri Bakanı'nın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı beyanlar hakkında gelen soruya, yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Bilgiç, şu ifadeleri kullandı:

* Avusturya İçişleri Bakanının, İsrail'in Filistinlileri hedef alan vahşi saldırılarına karşı Viyana'da gerçekleştirilen protesto gösterileri bağlamında bugün ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yaptığı gerçeklikten kopuk beyanları külliyen reddediyor ve kınıyoruz.

* Avusturya makamlarını tamamen iç politika kaygılarıyla yapılan ve Türkiye- Avusturya ilişkilerine zarar veren Türkiye aleyhtarı bu tür açıklamalara son vermeye davet ediyoruz.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Biden'a İsrail tepkisi" desc="ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e silah satışı onayına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi ciddi manada orantısız bir şekilde Gazze’ye saldırılan bu olayla da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz' dedi. Erdoğan, 'Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum' ifadelerini de kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/17/iecrop/erdogan-sozcu-1_16_9_1621272409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogandan-bidena-israil-tepkisi-6436239/"]