Göreve geldiği ilk günden bu yana önceliğini corona virüsüyle mücadeleye veren ABD Başkanı Joe Biden'ın Baş Tıbbi Danışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, dünyayı kasıp kavuran Delta varyantına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Durumun daha da kötüleşeceğini söyleyen Dr. Fauci, buna karşın geçtiğimiz yıl olduğu gibi ABD'de bir kapanma olmayacağını savundu. Dr. Fauci, "Eğer vaka sayılarının artma hızına bakarsanız, yedi günlük ortalamanın azımsanmayacak ölçüde yükseldiğini görürsünüz" dedi.

'İKNA ETMEMİZ GEREKİYOR'

Ülkede aşısızların salgını olacağı konusunda uyaran Dr. Fauci, "Ülkemizde aşı olabilecek durumda olmasına rağmen henüz bunu tercih etmeyen 100 milyon kişi var. Bu insanların fikirlerini değiştirmeliyiz. Onlar için daha kolay hale getirmeli, onları ikna etmeliyiz. Bir şeyler yapmaları gerektiğini çünkü salgını onların yaydığını göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

YENİ VAKALARIN YÜZDE 80'İ DELTA

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından paylaşılan verilere göre, günlük 60 bin bandına ulaşan vaka sayıları Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine döndü. Bu vakaların yüzde 80'inin Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtiliyor.

CDC geçtiğimiz hafta yayınladığı yeni tavsiye kararlarında, tamamen aşı olan kişilerin de bulaş riskinin yüksek olduğu kapalı alanlarda maske takması gerektiği vurgulandı.

[old_news_related_template title="CDC'nin Delta varyantına ilişkin iç raporu ortaya çıktı: Savaş değişti" desc="ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Delta varyantına ilişkin iç raporu ortaya çıktı. Varyantın Mers ve Sars'ın yanı sıra Ebola ve çiçek hastalığından çok daha bulaşıcı olduğu belirtilirken, 'İnsanlar şunu anlamalı, savaş değişti' ifadeleri kullanıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/avustralya-delta-7news-1_16_9_1627709374.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cdcnin-delta-varyantina-iliskin-ic-raporu-ortaya-cikti-savas-degistii-6566287/"]

[old_news_related_template title="CDC'den Delta varyantı uyarısı: Aşı olanlar da bulaştırabiliyor" desc="ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky, corona virüsüne karşı tam olarak aşılanmış kişilerin dahi Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/israil-asi-reuters-2_16_9_1627534391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cdcden-delta-varyanti-uyarisi-asi-olanlar-da-bulastirabiliyor-6562460/"]

[old_news_related_template title="Biden'dan aşı hamlesi: 100 dolar teşvik ve çalışanlara aşı veya test zorunluluğu" desc="ABD Başkanı Joe Biden, corona virüsü varyantlarına karşı adeta savaş açtı. Tamamen aşılanan kişilere 100 dolar teşvik verileceğini açıklayan Biden, Federal Hükümet çalışanlarına da aşı veya düzenli test ile maske şartı getirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/biden-reuters-19_16_9_1627623486.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-baskani-bidendan-asi-hamlesi-100-dolar-tesvik-ve-calisanlara-asi-veya-test-zorunlulugu-6564319/"]