Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada corona virüsünün ilk olarak Hindistan'da tespit edilen varyantı olan Delta varyantının birkaç ay içerisinde dominant mutasyon olacağı belirtildi.

Yetkililer 13 yeni bölgede daha vakaların tespit edildiğini açıklarken dünya genelinde 124 ülke ve bölgede corona virüsünün delta varyantının tespit edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Elimizdeki verilere ve varyantın gelecek aylarda bu şekilde yayılması durumunda Delta varyantı diğer bütün varyantları geride bırakarak dominant virüs haline gelecek. Geçen hafta ortalama 3.4 milyon yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Bu oran önceki haftaya göre yüzde 12'lik bir artışı gözler önüne seriyor" ifadesine yer verildi.

Yetkililer Batı Pasifik bölgesinde vakaların yüzde 30 arttığını Avrupa bölgesinde ise yüzde 21'lik bir artış meydana geldiğini aktardı. Resmi verilere göre geçen hafta en çok vakanın görüldüğü ülkeler Endonezya, Birleşik Krallık ve Brezilya oldu. Bu ülkelerde vaka sayıları sırasıyla yüzde 44, yüzde 41 ve yüzde 14 arttı.

[old_news_related_template title="İki doz aşı olan televizyoncu paylaştı: Delta varyantı bulaştı, çok kötüyüm" desc="ABD'li ünlü sunucu ve televizyoncu Catt Sadler, kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak corona virüsüne yakalandığını açıkladı. İki doz aşı olmasına rağmen Delta varyantının bulaştığını söyleyen genç sunucu, 'Hastalığı çok ağır geçiriyorum. Çok şiddetli ağrım var ve ateşim çok yüksek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/14/iecrop/covid-_16_9_1626247906.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/iki-doz-asi-olan-televizyoncu-paylasti-delta-varyanti-bulasti-cok-kotuyum/"]

[old_news_related_template title="Açıkhava düğününde aşı olanlara Delta varyantı bulaştı: Pfizer/BioNTech olan kurtuldu" desc="ABD'nin saygın medya platformlarından Business Insider, Baylor College of Medicine'da yapılan bir araştırmayı okurlarıyla paylaştı. Araştırmada açık havada düzenlenen bir düğüne katılanlardan çift doz aşı olan 6 kişiye corona virüsünün Delta varyantının bulaştığı açıklandı. Fakat araştırmada dikkat çekici bulgular da tespit edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/asi-reuters1_16_9_1626174087.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/acikhava-dugununde-asi-olanlara-delta-varyanti-bulasti-pfizer-biontech-olan-kurtuldu-6536869/"]