Dünya genelinde birçok ülkede corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Johnson & Johnson tarafından corona virüsüne karşı geliştirilen ilk tek dozluk aşıya acil kullanım onayı verdi.

DSÖ ayrıca, Johnson & Johnson aşısının, tüm ülkelerde acil kullanım ve corona virüsüne aşısına eşit erişim sağlamayı amaçlayan küresel girişim COVAX aracılığıyla dünya çapında yaygınlaştırılmasına da izin verdi.

"SALGINI KONTROL ETMEYE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, düzenlediği basın toplantısında "Covid-19'a karşı geliştirilen her yeni, güvenli ve etkili aşı ile salgını kontrol etmeye bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

Aşıların verdiği umudun tüm ülkelere sunulması gerektiğini belirten Ghebreyesus, "Hükümetleri ve şirketleri taahhütlerini yerine getirmeye çağırıyorum. Hükümetler ve şirketler, Covid-19 aşılarının dünya genelinde herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı küresel kamu malları ve krize ortak bir çözüm haline gelmesi için üretimi artırmaya yönelik ellerindeki tüm çözümleri kullanmalı" sözlerini kaydetti.

500 MİLYON DOZ AŞI REZERVE EDİLDİ

Ghebreyesus, DSÖ’nün aşının kullanımına ilişkin tavsiyeleri ifade etmek için önümüzdeki hafta Aşı Uzmanları Stratejik Danışma Grubu’nu toplayacağını söyledi.

Aşıların güvenli dağıtımına hazırlanmak için ülkelerle ve COVAX ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ettiğini hatırlatan Ghebreyesus, DSÖ’nün COVAX için 500 milyon doz Johnson & Johnson aşısı rezerve ettiğini ifade etti.

[old_news_related_template title="Corona virüsü vaka sayısı tekrar artarken korkutan uyarı: Üçüncü dalga gençleri vuracak" desc="Almanya’nın Darmstadt Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Başhekimi Dr. Cihan Çelik açıkladı: Üçüncü dalga gençleri vuracak. ." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/asi-reuter_16_9_1615551377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-vaka-sayisi-tekrar-artarken-korkutan-uyari-ucuncu-dalga-gencleri-vuracak-6309983/"]

[old_news_related_template title="Tek dozluk corona virüsü aşısına yeşil ışık" desc="ABD'li Johnson & Johnson'ın geliştirdiği tek dozluk corona virüsü aşısına AB'nin sağlık kuruluşu Avrupa İlaç Ajansı'ndan yeşil ışık çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/asi-reuters_16_9_1615470421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/tek-dozluk-corona-virusu-asisina-onay-cikti-6308319/"]

[old_news_related_template title="Corona salgınıyla zirve yaptı: Dünya oksijen bulamıyor" desc="Corona virüsü salgını dünyayı başka bir sorunla daha yüzleştirdi: Medikal oksijen yetersizliği. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, yeterli oksijene ulaşılabilse zatürreden ölen yetişkinlerin yüzde 40'ının kurtarılabileceğini söylerken, 'Bu durum hiç böyle yüzüme vurulmamıştı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/oksijen-tupu-brezilya-reuters-1_16_9_1615526877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-salginiyla-zirve-yapti-dunya-oksijen-bulamiyor-6309210/"]