Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) 10 kişilik heyet Singapur'dan Scoot Havayolları'na ait uçakla Çin'in Wuhan Tianhe Havalimanı'na iniş yaptı.

DSÖ uzman heyeti, ilk olarak Çinli meslektaşlarıyla görüşecek. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, 6 Ocak'ta düzenlediği olağan basın toplantısında, COVID-19'un kaynağının araştırılması için örgütle istişareler yürütüldüğünü açıklamıştı.

VİZE PROBLEMİ YAŞANMIŞTI

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 5 Ocak'ta yaptığı açıklamada, COVID-19'un kökenini araştırmak için Çin'e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin, "Çinli yetkililerin heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="DSÖ'den Avrupa'ya mutasyon uyarısı: Daha fazlasını yapın" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ülkelerinde Covid-19 vakalarındaki artışı endişe verici olarak nitelendirirken, liderleri 'daha fazlasını yapmaya' çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/07/iecrop/hans-kluge-reuters_16_9_1610019694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dsoden-avrupaya-mutasyon-uyarisi-daha-fazlasini-yapin-6201499/"]