ABD'de Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basması olayının yankıları sürüyor. Olaya karışan isimler tek tek ortaya çıkmaya başladı. Washington Polisi, binayı basan insanların fotoğraflarını yayınlayarak, başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin her yerde arandığını duyurdu.

Kongre binasına girerek, "polis kalkanı ve sopasıyla" poz veren Aaron Mostofsky polis tarafından aranırken, Mostofsky olayın ardından ilk kez New York'ta evinin önünde görüntülendi. Mostofsky'ın Brooklyn Yüksek Mahkemesi Yargıcı Shlomo Mostofsky'ın oğlu olduğu ortaya çıktı.

15 CEZA DAVASI AÇILDI

Metropolitan Polis Departmanı, isyancıların tespit edilmesi için sosyal medya hesabından da yardım istedi. Federal savcılar, Kongre'nin basılmasına ilişkin 15 ceza davası açtı.

Columbia Başsavcısı Vekili Michael Sherwin, davaların çoğunun Kongre binasına izinsiz girişler nedeniye açıldığını belirtti. Çok sayıda eşyanın çalındığını belirten Sherwin, hırsızlık ve binaya silahla girilmesiyle ilgili de davaların açıldığını ifade etti. (DHA)

 

[old_news_related_template title="CDC uyardı... Kongre baskını coronaya yaradı: Virüsü daha da yayacak" desc="ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, Kongre baskınının corona salgınına etkisine dikkat çekti. Dr. Redfield, 'Maskesiz binlerce kişi Kongre'ye ilerledi. Sonra bu kişiler arabalara, trenlere ve uçaklara binip ülkenin dört bir yanındaki evlerine döndü. Bu virüsün yayılımında keskin bir etki yaratacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/09/iecrop/kongre-baskin-reuters-1_16_9_1610173144.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cdc-uyardi-kongre-baskini-coronaya-yaradi-virusu-daha-da-yayacak-6203646/"]

 

[old_news_related_template title="Trump'ın en büyük silahını elinden aldılar: Susturdular" desc="Sosyal medyayı en aktif kullanan lider olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı, Kongre'de yaşanan olaylar sonrası kalıcı olarak askıya alındı. Başkan için açılan resmi hesaptan yanıt veren Trump'ın o mesajları da kısa sürede silindi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/09/iecrop/trump-maske-reuters-1_16_9_1610167560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trumpin-en-buyuk-silahini-elinden-aldilar-susturdular-6203607/"]