Tesla’da yakaladığı başarılardan sonra teknoloji dünyasının kralı haline gelen Musk, şimdi de Gizli Servis için çalıştığını iddia ediyor.

Federal Seçim Komisyonu dosyalarına göre teknoloji milyarderi 7 ve 8 Ocak'ta Cumhuriyetçi Ulusal Komiteye 990 dolar bağışlarken işini ABD Gizli Servisi'nde özel ajan olarak gösterdi. Musk'ın ABD Gizli Servisi ile herhangi bir bağlantısı olduğuna dair hiçbir kanıt yok.

Musk, 2018-2020 yılları arasında yaptığı bağışlarda da Tesla'yı ve SpaceX’i işvereni olarak gösteriyor.

ÖZEL AJAN OLARAK TEKSAS'TA İKAMET EDİYOR

FEC dosyaları, Musk'ın ikametgahını Dallas bölgesinde bir şehir olan Little Elm olarak belirttiğini de gösterdi. Musk, Silikon Vadisi'nden Teksas’a doğru başlayan teknoloji göçünün arkasındaki itici güçlerden biri. Musk aynı zamanda SpaceX'in Teksas'taki fırlatma tesislerinde Starbase adında yeni bir şehir kurmaya çalışıyor.

FEC dosyalarına göre Elon Musk daha önce de eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski Başkan Barack Obama ve eski Başkan George W. Bush'un başkanlık kampanyalarına bağış yapmış.

Ayrıca Michigan Senatörü Gary Peters ve Alaska Senatörü Dan Sullivan da dahil olmak üzere çeşitli Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlere 2 Kasım'da her biri 2.800 dolarlık 14 bağış yapmış olduğu da kayıtlarda görünüyor.

[old_news_related_template title="Elon Musk koltuğunu kaybetti: Moda devi ünlü girişimciyi geçti" desc="Corona virüsü salgını ile birlikte dünyanın en zengin insanları listesi de sık sık değişmeye başladı. Son dönemde başta Bitcoin yatırımları ve kurucusu olduğu şirketleriyle gelirini ciddi biçimde artıran Elon Musk, 'En zengin ikinci insan' koltuğunu kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/21/iecrop/musk-reuters_16_9_1618983884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/elon-musk-koltugunu-kaybetti-moda-devi-unlu-girisimciyi-gecti-6386576/"]

[old_news_related_template title="Elon Musk şimdi de Hollywood'a göz kırptı" desc="PayPal'i kuran ve 2008 yılından beri Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk gözünü eğlence sektörüne dikti... Son dönemde kripto para ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken Musk kendisine çok farklı bir sektörde iş bularak ünlü bir şirketin yönetim kuruluna aday oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/01/iecrop/elonmusk-reuters_16_9_1617262555.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-simdi-de-hollywooda-goz-kirpti-6346723/"]