Tova Noel ve Michael Thomas isimli gardiyanlar, savcılık ile suçlu anlaşması yaparak cezaevine konulmaktan kurtuldu. Epstein, 18 yaşın altındaki kadınların cinsel ilişkiye zorlandığı bir fuhuş şebekesi kurmak suçundan mahkemeye çıkarılacaktı.

2019 yılının Ağustos ayında ölen milyarder iş insanına, mahkeme sürecinde birçok zengin arkadaşı ile ilgili de sorular sorulacaktı.

30 DAKİKA ARAYLA KONTROL NUMARASI

BBC Türkçe'nin aktardığına göre o gece görevli olan iki gardiyan, olay sonrası cezaevi kayıtları ile oynayarak, Epstein'i 30 dakika ara ile kontrol ettiklerini göstermeye çalıştı. Ancak yargılama sırasında ikilinin, gerekli ziyaretleri yapmak yerine, uyuduğu ya da internette gezdiği belirlendi.

Epstein, kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesinden sonra 25 Temmuz'da hücresinde baygın halde bulunmuştu. Boynunda izler fark edilen Epstein, Ağustos ayındaki intiharı öncesi, başka bir hücreye nakledilmiş ve intihar gözetimine alınmıştı.

[old_news_related_template title="Jeffrey Epstein'in kurbanlarından biri Türk çıktı: Çocuğunun önünde tecavüze uğradı" desc="ABD'li milyarder iş adamı Jeffrey Epstein’le eski sevgilisi Ghislaine Maxwell'in cinsel tacizine uğrayan mağdurlardan biri Türk çıktı. Florida'da dava açan kadın, aylarca istismara uğradığını ve polise gitmesi durumunda timsahlara yem edilmekle tehdit edildiğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/31/iecrop/ghislaine-maxwell-bbc_16_9_1617183246.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/jeffrey-epsteinin-kurbanlarindan-biri-turk-cikti-cocugunun-onunde-tecavuze-ugradi/"]