Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan NATO Karargahı'na geldi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saatler sonra gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel’de bulunan NATO Karargahı'na giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.


Erdoğan’ın zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ABD Başkanı Joe Biden ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor. Erdoğan'ın TSİ 18.00'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor.

Brüksel'de NATO aile fotoğrafı çekildi.


GÖRÜŞMEYE MACRON'LA BAŞLADI

Erdoğan'ın Macron ile görüşmesi tamamlandı.

Erdoğan bugün Brüksel'deki ilk ikili görüşmelerini Macron, Johnson ve Merkel ile gerçekleştirdi.


Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Fransa'dan yapılan açıklamada Erdoğan'la Macron'un Suriye ve Libya konusunu görüştüğü belirtildi. Öte yandan Macron kişisel Twitter hesabından Erdoğan'la çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

Macron fotoğrafın altına, "NATO Zirvesi'nden önce Erdoğan ile uzun uzun birebir görüştük. Görüşmemizin amacı açıklık, saygı ve yüksek standartlardı" yazdı.

Macron ile Erdoğan kameralara böyle poz verdi.


Öte yandan Erdoğan, Brüksel'de Macron'dan sonra bir görüşmeye daha girdi. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği bir diğer kritik toplantı da Almanya'nın Eylül ayında koltuğu devredecek olan başbakanı Angela Merkel'leydi...

Görevini bu yılın sonunda bırakacak olan Merkel, Erdoğan ile AB-Türkiye ilişkilerini görüştü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'le ikili görüşme yaparken iki lider farklı konuları masaya yatırdı. Almanya hükümet sözcüsü Erdoğan ile Merkel'in AB-Türkiye ilişkilerini ve Kıbrıs sorununu gündeme getirdiğini aktardı.

Sözcünün açıklamasına göre Merkel ve Erdoğan 24-25 Haziran'daki AB zirvesi öncesinde AB-Türkiye ilişkilerinin durumunu ve BM öncülüğünde Kıbrıs sorununu çözmek için yürütülen çalışmaları da görüştüler.