Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya temasları sonrasında yaptığı açıklamalar uluslararası basının gündemine meşgul etmeye devam ediyor... Erdoğan'ın, ABD yaptırımlarını bertaraf  ederek Türkiye ile Rusya arasındaki savunma iş birliğinin artırılabileceğinin sinyalini vermesi ABD medyasında büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın bu konudaki yorumlarının Türkiye'nin NATO müttefiklerini endişelendirdiğini aktaran Bloomberg, bu ülkelerin Ankara'nın Rusya'dan S-400 satın almasının hali hazırda gerginlik yarattığını hatırlattı.

"BATI'DAN İMTİYAZ İSTİYOR"

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg'e konuşan Rus savunma uzmanı Ruslan Pukhov ise iki liderin birbirine yaklaştığını dile getirdi.

Pukhov sözlerine, "Silah anlaşması  ve savunma sanayi iş birliği ile ilgili çok fazla konu var. Fakat Erdoğan, bütün bu ön anlaşmaları abartıyor ve olduklarından çok daha büyükmüş gibi gösteriyor. Türkiye içinde bir oyun oynuyor ve aynı zamanda Batı'nın imtiyaz sağlaması için şantaj yapıyor" diye devam etti.

AYNI İSİM GEÇEN YIL TÜRKİYE'Yİ ÖVMÜŞTÜ

Rusya Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi Direktörü Ruslan Pukhov, geçen yıl Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaş sonrasında açıklamalarda bulunmuştu.

Pukhov, "Jeopolitik sonuçlar sadece Ermenistan için değil, Rusya için de felaket. Moskova'nın Trans-Kafkasya bölgesindeki nüfuzu keskin bir şekilde azalırken, başarılı ve hırslı bir Türkiye'nin prestiji, tam tersine inanılmaz derecede arttı" demişti.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın New York Times'a verdiği demeç yayınlandı: Bence buna değdi" desc="Geçen hafta New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılan ve temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan basınına da konuşmuştu. New York Times, o görüşmenin bir kısmını sayfalarında paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/erdogan-reuters1_16_9_1632985472.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdoganin-new-york-timesa-verdigi-demec-yayinlandi-bence-buna-degdi-6678556/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın Putin'in antikor seviyesini düşük bulması gündem oldu" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Rusya'nın Soçi kentinde Vladimir Putin ile bir araya geldi. Birçok konuyu masaya yatıran iki lider, daha sonra kameralar önünde corona virüsü ile ilgili konuşurken Erdoğan'ın Putin'in antikor seviyesini düşük bulması gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/erdogan-putin_16_9_1632983403.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdoganin-putinin-antikor-seviyesini-dusuk-bulmasi-gundem-oldu-6678470/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan parlamenter sistem açıklaması: Dönüş yok" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim ve parlamenter sisteme dönüşle ilgili konuşan Erdoğan, 'Başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz. Dönüş yok. Eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/erdogan-iha-4_16_9_1596654892_16_9_1632998097.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-abdye-rest-ya-ucaklarimizi-ya-da-parayi-verecekler-6679108/"]