Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan'ın envanterinde bulunan Türk SİHA'ları Ermenistan'a büyük darbe vurmuş ve uluslararası kamuoyunda da gündem olmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ü bugün makamında kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Aliyev'in Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, Genel Müdür Haluk Bayraktar ve  Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a 'Karabağ Nişanı' takdim edildiği belirtildi.

"BÜYÜK ŞEREF VE ONUR DUYDUK"

Konuyla ilgili Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Babam Özdemir Bayraktar ve ağabeyim Haluk Bayraktar ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı'na layık görülmekten dolayı büyük şeref ve onur duyduk" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat başladı" desc="Türkiye ile Azerbaycan arasında 10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan kimlikle seyahat protokolü bugün yürürlüğe girdi. İki ülke vatandaşları bugün itibariyle karşılıklı seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek seyahat edebilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/01/iecrop/resim1_17509160_16_9_1617268063.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiye-ile-azerbaycan-arasinda-kimlikle-seyahat-basladi-6347049/"]

[old_news_related_template title="Ermenistan diken üstünde: Başbakan Paşinyan'dan istifa kararı" desc="Geçen yıl Azerbaycan'la savaşan ve büyük kayıplar vererek hezimete uğrayan Ermenistan'da siyasi gerilim dinmiyor... Bu yıl erken seçim kararı alan Ermenistan'da aylardır istifa çağrılarına kulaklarını tıkayan Başbakan Paşinyan, istifa kararı aldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/28/iecrop/pasinyan-reuters_16_9_1616934399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ermenistan-diken-ustunde-basbakan-pasinyandan-istifa-karari-6340042/"]