Afganistan'ın eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi, Taliban'ın ülkedeki infazlara devam ettiğini ve kurbanlar arasında çocukların da olduğunu açıkladı.

Andarabi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Taliban militanları tarafından öldürüldüğü iddia edilen küçük bir çocuk da dahil olmak üzere insanların korkunç fotoğraflarını yayınladı.



'DİRENİŞ DEVAM EDECEK'

Andarabi, geçen hafta başkent Kabil'i ele geçiren Taliban'ın 'küçük çocukları ve yaşlı vatandaşları terörize ederek insanları yönetmeye çalıştığını' iddia etti. Ancak, Taliban'ın bu tür yöntemlerini kullanarak 'ulusu yönetemeyeceğini' de sözlerine ekledi.

Eski bakan, Taliban'a karşı olan direnişin artarak devam edeceğini savundu.

Öte yandan, ülkelerin Afganistan'dan tahliye süreçleri devam ediyor. Taliban sözcüsü dün yaptığı açıklamada, tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar sürebileceğini, bu tarihin 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="Taliban uyarıda bulunmuştu! Biden'ın tahliye kararı belli oldu" desc="ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Biden’ın ulusal güvenlik ekibiyle istişare ederek, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekileceği son tarih olan 31 Ağustos’a bağlı kalmaya karar verdiğini açıkladı. Başta AB olmak üzere birçok ülke tahliyelerin 31 Ağustos’tan sonra da devam etmesi konusunda ABD'ye baskı yapıyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/24/iecrop/biden-reuters_16_9_1629348905-880x495-1_16_9_1629822766.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-uyarida-bulunmustu-bidenin-tahliye-karari-belli-oldu-6611557/"]