Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, resmi konutunda yaşamasına rağmen her ay ailesinin kahvaltı masrafı olarak 300 euro ödeme talep etmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Muhalefet konuyla ilgili olarak Başbakan'ı eleştirirken, 35 yaşındaki Marin ise bu ek ödemenin önceki başbakanlara da verildiğini savundu. Marin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Başbakan olarak ben ne bu ödeneği talep ettim ne de bu konuda bir karar verdim" dedi.

ANAYASAYA AYKIRI OLABİLİR

Finlandiya basınına konuşan hukukçular, vergi mükelleflerinin ödediği parayla başbakanın kahvaltısının ödenmesinin ülkenin anayasasına aykırı olabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Finlandiya Polisi'nden yapılan açıklamada, "Başbakanlık ödeme kanunundaki maddelerin buna izin vermediği görüldüğü halde Başbakan'a bazı yemekler için geri ödeme yapılmış" denildi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Dedektif Teemu Jokinen soruşturmanın Başbakanlık ofisindeki karar verici konumdaki idari personele odaklanacağını ve Başbakan ile bağlantılı olmayacağını vurguladı. Başbakan Marin ise soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını ve soruşturma sürecinde ödemeyi talep etmeyeceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Finlandiya, IŞİD mensubu aileleri geri getirmeye devam ediyor" desc="Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Fin ve Alman hükümetlerinin iş birliği ile 23 kişilik IŞİD üyesi aile ve çocuklarının Suriye’den geri getirileceğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/20/iecrop/isid-reuters-sozcu_16_9_1608489716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/finlandiya-isid-mensubu-aileleri-geri-getirmeye-devam-ediyor-6175832/"]