Avrupa Birliği liderleri yarın Brüksel'de bir araya gelmeye hazırlanırken, Türkiye'yle ilgili sıcak açıklamalar gelmeye devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France 5 televizyonuna çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 2022 yılındaki seçimlere müdahale etmesinden endişe duyduğunu belirten Macron, "Tehditler örtülü değil. Bu nedenle oldukça açık olmalıyız. Bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin seçimlere nasıl müdahale edeceğiyle ilgili detay vermekten kaçınan Macron, okullar, camiler ve diğer kurumları kullanarak kamuoyu görüşü üzerinde etkili olabileceklerini söyledi.

'KAPILARI AÇARLAR'

ABD merkezli Bloomberg'ün aktardığına göre Türkiye'nin önemli bir NATO üyesi ve ticari partner olduğunu ifade eden Macron, yasa dışı göçmenlikle mücadelede anahtar bir müttefik olduğunu vurguladı. Macron, "Eğer bir gecede 'Sizinle çalışamıyoruz, daha fazla müzakere olmayacak' derseniz, kapıları açarlar ve 3 milyon Suriyeli mülteci Avrupa'ya gelir. Türkiye'yle çalışmak zorundayız" dedi.

'ERDOĞAN DÜZELTMEK İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO müttefikleriyle beraber mi yoksa onlara karşı mı olduğunu açık şekilde göstermesi gerektiğini savunan Macron, "Sene başından bu yana fark ettim ki, Erdoğan ilişkileri düzeltmek istiyor. Mümkün olan bu yola inanmak istiyorum. Ancak anlaşmazlıklar sürerse bunu yapamayız" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Macron'dan Erdoğan'ın 'bela' çıkışına yanıt: Hakaret iyi bir yöntem değil" desc="AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Fransa'nın başına' bela dediği Emmanuel Macron, söz konusu açıklamalara yanıt verdi. Macron, 'Ben saygıya inanıyorum. Siyasi liderler arasında hakaret iyi bir yöntem değil' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/05/iecrop/macron-reuters-9_16_9_1607157042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/macrondan-erdoganin-bela-cikisina-yanit-hakaret-iyi-bir-yontem-degil-6154538/"]