Fransa'nın başkenti Paris'in güneybatısında bulunan Rambouillet'te karakolda gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya dair detaylar netleşiyor.

Karakolda bıçakla 49 yaşındaki bir kadın polisi yaralayarak öldüren saldırganın Tunus uyruklu olduğu ve 2009’da Fransa’ya giriş yaptığı öğrenildi.  Diğer polislerin açtığı ateş sonucu yaralanan saldırganın hayatını kaybettiği aktarıldı.

Paris bölge başkanı Valery Pecresse saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Trajik saldırıyı öğrendim, yasta olan polis memurlarımıza desteğimi göstermek için bölgeye gideceğim” ifadelerini kullandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransız polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Rambouillet karakolunda bir polis memurunu öldüren saldırganın yakın çevresinden 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Fransız savcılık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan 3 kişinin saldırganın arkadaşı olduğu kaydedildi.

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Olaya ilişkin incelemeler devam ederken, Tunuslu saldırganın daha önce keşif için karakola geldiği, saldırıyı planlandığı ve hedefin söz konusu polis memuru olduğunun ortaya çıkması üzerine saldırıya ilişkin terör soruşturması başlatıldı.

Fransa Başbakanı Jean Castex yaptığı açıklamada, Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı tarafından bıçaklı saldırıya ilişkin terör soruşturması açıldığını kaydetti. Castex, "Terörle her türlü şekilde mücadele etme kararlılığımız her zamankinden daha sağlam" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, "O bir polis memuruydu. Stephanie, Yvelines bölgesinin zaten daha önce de yaralanmış topraklarında, Rambouillet karakolunda öldürüldü. Ulusumuz, ailesinin, meslektaşlarının ve polisin yanında duruyor. Teröre karşı mücadelede pes etmeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, saldırının ardından hayatını kaybeden polis memuru için yayınladığı başsağlığı mesajında, "Görev başında korkakça saldırılarak öldürülen polis memurunun ailesine, akrabalarına ve meslektaşlarına yürekten düşüncelerimi paylaşıyorum. Terörle mücadele savcısı ve savcılığın sulh hakimleri, bu iğrenç suça ışık tutmak için seferber oldu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca saldırıya tepki gösteren Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bütün ulus saldırı altında" dedi.

[old_news_related_template title="Kuzey İrlanda’da polise bombalı saldırı girişimi" desc="İngiliz yönetiminde olan Kuzey İrlanda bölgesinde yer alan Londonderry kentinde dün, bir polis memurunun evinin yakınlarında bomba bulunmasının ardından İngiliz hükümeti yaşanan olayı cinayet girişimi olarak adlandırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/20/iecrop/irlanda-reuters_16_9_1618935152.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-irlandada-polise-bombali-saldiri-girisimi-6385923/"]