Fransa Başbakanı Jean Castex, televizyonda yayınlanan açıklamasında pazar günleri uygulanan gece 23.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının açıklanandan daha önce son bulacağını duyurdu.

Covid-19 vakası, hastaneye kaldırılma oranı ve ölüm oranının ülke genelinde düştüğü ülkede daha önce açıklanan tarihten 9 gün önce bu yasakların kaldırıldığını belirten Castex, maske zorunluluğunun da gevşetileceğini açıkladı.

Perşembe gününden itibaren Fransa genelinde kalabalık mekanlar, stadyumlar ve düğünler haricinde maske takma zorunluluğunun kaldırılacağı belirtildi. Fakat yapılan açıklamada mağaza ve ofis gibi kapalı mekanlarda maskenin zorunlu olacağı da aktarıldı.

"AŞI OLUN" MESAJI

Castex, "Sağlık sistemi üzerindeki baskı gözle görülür şekilde azaldı. Ülke genelinde sağlık, umut edilenden daha hızla iyileşiyor" dedi.

Castex, salgınla mücadelenin devam ettiğini söylerken insanların aşı olmaya devam etmesi gerektiğinin de altını çizdi. Ülkede şu an yaklaşık 15.7 milyon insanın aşı olduğu belirtilirken Ağustos ayının sonuna kadar bu sayının 35 milyona çıkarılması hedefleniyor.

[old_news_related_template title="ABD'nin corona virüsü ilacında müthiş bulgu: Ölümleri engelliyor" desc="ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Regeneron'un geliştirdiği Covid-19 ilacı ile ilgili test sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. İlaç tedavisinin ölüm oranlarını önemli ölçüde azalttığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/ilac-reuters_16_9_1623830006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdnin-corona-virusu-ilacinda-muthis-bulgu-olumleri-engelliyor-6489027/"]

[old_news_related_template title="Danimarka'da yasaklar gevşiyor: Maske zorunluluğu kalkıyor" desc="Corona virüsü salgınını komşularına göre daha sakin ve sorunsuz geçiren Danimarka'da uygulanan yasaklar gevşiyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/10/iecrop/kopenhag-reuters_16_9_1623310467.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/danimarkada-yasaklar-gevsiyor-maske-zorunlulugu-kalkiyor-6478584/"]