Fransa Çalışma Bakanı Elisabeth Borne, uzaktan çalışma sistemi kurmakta isteksiz olan şirketlere idari para cezası vermek istediklerini söyledi.

Euronews'ta yer alan habere göre, Borne'un sendikalarla yaptığı toplantı sonrası Bakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Bakan, sosyal taraflara daha caydırıcı ve daha hızlı idari nitelikte yaptırımlar uygulamak için yasa tasarısında değişiklik önermek istediğini duyurdu" denildi.

Bakanlık, müfettişlerin, "bazı şirketlerin ulusal şirket protokolünde (PNE) öngörülen uzaktan çalışmanın uygulanmasına direnç gösterdiğini" kaydettiğini bildirdi.

Ülkenin en büyük üçüncü konfederasyonu Force Ouvriere'in (FO) genel sekreteri Michel Beaugas, "Karşı çıkan şirketler için idari para cezaları yasa tasarısında değişiklik yapılarak getirilecek" diye konuştu. CFTC Başkanı Cyril Chabanier de "uzaktan çalışma kurallarına gerçekten uymayan şirketlere cezai yaptırımlar olacak" dedi.

"3 GÜN UZAKTAN ÇALIŞMA ZORUNLU"

Başbakan Jean Castex, dün yaptığı açıklamada ocak ayından itibaren imkanı olan tüm işletmeler için uzaktan çalışmanın 3 hafta süreyle haftada en az 3 gün zorunlu olacağını kaydetti. Castex, ayrıca 'uygun şirketlerden' bu süreyi 4 güne çıkarmasının istenebileceğini bildirdi.

Yönetim, bu 'zorunluluğun' işverenin, iş kanununda yer alan çalışanlarının sağlığını güvence altına alma ihtiyacından kaynaklandığını vurguluyor.

Uzaktan çalışmaya ilişkin yasal çerçevenin çizilmesini savunan iş müfettişleri sendikası CGT-TEFP, uzun süredir verilen cezaların zayıflığı ile şirketleri kontrol edecek personelin eksikliği konusunda eleştiriler dile getiriyordu.

25 Aralık, Fransa’da 104 bin 61 ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısının tespit edildiği gün olmuştu.

[old_news_related_template title="Fransa’da corona salgınında vaka rekoru" desc="Fransa’da corona virüsü salgınında son 24 saatte 179 bin 807 vaka tespit edilmesi ile günlük vaka sayısında rekor seviyeye ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/fransa-reuters_16_9_1588623321_16_9_1640723175.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransada-corona-salgininda-vaka-rekoru-2-6855056/"]

[old_news_related_template title="Dünyada corona virüsü vakalarında rekor kırıldı" desc="Tüm dünyada corona virüsünün Omicron varyantı endişesi yaşanırken, açıklanan veriler, pandeminin başından bu yana global düzeyde vaka sayılarında rekor kırıldığı ortaya çıkardı. Uzmanlar, özellikle yeni yıl yaklaşırken uyarılarını yineledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/europe-covid_16_9_1640675394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyada-corona-virusu-vakalarinda-rekor-kirildi-6853312/"]