Paris'te Sanat ve El Sanatları Ulusal Müzesi'nin bahçesinde 2011'den itibaren sergilenen bronz Özgürlük Heykeli, ABD'nin yaklaşan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü sebebiyle hediye olarak gönderildi.

500 kilo ve yaklaşık 3 metre uzunluğunda olan heykel, CNAM tarafından korunan orijinal Özgürlük Heykeli'nin alçı modelinden birebir yapıldı. İkinci Özgürlük Heykeli, 1 ila 5 Temmuz tarihlerinde New York'taki Ellis Adası'nda orijinal heykelin karşısında sergilendikten sonra başkent Washington'a gönderilecek.

[old_news_related_template title="Fransa ve ABD'den iade alınan tarihi eserler Türkiye'de" desc="Fransa ve ABD'den gönüllü iade alınan pişmiş toprak kadın figürini ile erkek figürin başı, 2 adet pişmiş toprak çömlek ve Anadolu kökenli 2 adet amfora (testi) Türkiye'ye getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/fotodha.eserler_16_9_1623758035.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/fransa-ve-abdden-iade-alinan-tarihi-eserler-turkiyede/"]