Fransa'nın başkenti Paris'teki Saint Antoine Hastanesi'nin bulaşıcı hastalıklar bölüm başkanı olan Karine Lacombe yerel medyaya açıklamalarda bulundu.

Lacombe, özellikle son dönemde mutasyona uğramış corona virüsünün yayılması sebebiyle gelecek aylarda çok büyük zorluklarla karşılaşacaklarını söyledi. Bilim insanı, "Gelecek aylar çok zor geçecek ve özellikle de Mart ayı" ifadesini kullandı.

Ülkede uygulanmakta olan sokağa çıkış yasağının daha da sertleştirilmesi gerektiğini dile getiren Lacombe, "Hastalığı kontrol altına almak için özellikle bazı bölgelerde uygulamalar katılaştırılmalı" dedi.

[old_news_related_template title="Fransa'dan corona virüsü uyarısı: Endişe verici seviyede" desc="Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, bugün yaptığı açıklamada ülke genelinde corona virüsü vaka oranının endişe verici boyutlarda olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/19/iecrop/fransa-reuters_16_9_1611042684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransadan-corona-virusu-uyarisi-endise-verici-seviyede-6217805/"]