G7 ülkelerinin, Cornwall'daki zirveleri sonrasında hazırlanan bildiri kamuoyuna sızdırıldı.

Reuters haber ajansı, bildirie G7 ülkelerinin isimi vermeden Çin'i ve Çin'in Şincan'daki Uygur Türklerine uyguladığı şiddet ve zulüm eleştirildi.



G7 bildirisinde, "ABD ve G7 partnerlerimizin küresel tedarik zincirinde zorla iş gücü olarak kullanılan ve devlet tarafından zorla çalıştırılan azınlık gruplarına karşı çok derin endişelerimiz bulunmaktadır. Özellikle Şincan'daki tarım, solar ve giyim sektörlerindeki bu tedarik zinciri endişenin kaynağıdır" denildi.

DETAYLAR GELİYOR...

[old_news_related_template title="Amazon, Nike ve Apple'a Uygur Türkleri suçlaması" desc="ABD'li Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio, Amazon.com, Apple ve Nike gibi Amerikan şirketlerini Çin'deki çalışma kamplarını görmezden geldiği için ağır biçimde eleştirerek, bu şirketlerin ABD'li tüketicileri Çin'in baskıcı politikalarına suç ortağı yaptığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/uygur-shutterstock_16_9_1623404607.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/amazon-nike-ve-applea-uygur-turkleri-suclamasi-6480914/"]