İsrail-Filistin arasındaki gerilim artarak devam ederken, Gazze Şeridi’nden İsrail’in başkenti Tel Aviv’e roket saldırısı düzenlendi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu Holon ve Givatayim banliyölerine isabet eden roketler sonucu en az 8 kişinin yaralandığını, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Yaralılardan 4’ünün Holon'da bir otobüsün yanına roket isabet etmesi sonucu yaralandığı bildirilirken, Givatayim’de bulunan 4 yaralının ise hava savunma sistemi tarafından imha edilen roketin parçaları nedeni ile hafif şekilde yaralandığı açıklandı. Tel Aviv'in güneyindeki Rishon Lezion'da ise roket saldırısı nedeni ile 1 kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

NETANYAHU: İSRAİL HALKININ GÜVENLİĞİNİ YENİDEN SAĞLAYACAĞIZ

İsrail-Filistin arasındaki gerilim devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, Hamas’ın İsrail’e yönelik roketli saldırılarına değinerek, Hamas ve Filistinli grupların İsrail'e yönelik saldırılarının karşılığını ödeyeceklerini ifade ederek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin kanlarının Filistinli grupların ellerinde olduğunu söyledi.

Netanyahu, ordunun şu ana kadar Gazze Şeridi'nde yüzlerce hedefin vurulduğu ve baskınlara devam edeceğini ifade ederek, "Kararlılık, birlik ve güçle İsrail halkının güvenliğini yeniden sağlayacağız" dedi. Netanyahu ayrıca, İsraillilere yetkililer tarafından verilen tüm güvenlik talimatlarına uymaları yönünde çağrıda bulundu.

"SADECE BAŞLANGIÇ"

Netanyahu’nun ardından açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, İsrail'in şu ana kadar Gazze'deki hedeflere yönelik saldırılarının "sadece başlangıç" olduğunu belirtti. İsrail'in pazartesi akşamından bu yana bölgedeki yüzlerce hedefi vurmasının ardından Gantz, Gazze'de vurulacak "çok hedef var" dedi.

Gantz, Filistinli örgütlerin "İsrail'e pervasızca ateş etme kararları nedeniyle ciddi şekilde vurulduğunu ve vurulmaya devam edeceğini" ifade etti. Ülke genelinde yaşayan Araplar ve Yahudiler arasında sükunet çağrısında bulanan Gantz, "Ordu, Yahudiler ve Araplar gibi herkesi güvende tutuyor. Tüm İsraillileri sorumlu davranmaya ve şiddetten kaçınmaya çağırıyorum” dedi.

İsrail’in Lod şehri Belediye Başkanı Yair Revivo, şehirde artan çatışma ve protestoların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’dan şehirde OHAL ilan etmesini ve polis yerine ordunun şehirde konuşlandırılmasını istedi.

ROKET PETROL TANKINA İSABET ETTİ

İsrail-Filistin arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Gazze Şeridi’nden İsrail’e düzenlenen roket saldırılarında Trans-İsrail petrol boru hattına (Eilat-Ashkelon petrol boru hattı) ait petrol tankı isabet aldı. Roketin isabet ettiği tankta yangın çıktı. Olay yerinde çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.








UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI


Roket saldırıları nedeni ile Ben Gurion Uluslararası Havaalanındaki hava trafiği geçici olarak durduruldu ve uçuşlar Kıbrıs'a yönlendirildi.

İsrail Havalimanları Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın Gazze Şeridi'nden düzenlenen roket saldırılarının ardından yaklaşık 1 saat sonra yeniden uçuşlara açıldığı belirtildi.

TEL AVİV'E 130 ROKET ATILDI

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’e 130 roket atıldığı ifade edilmiş, "Şimdi, sözümüzü yerine getirirken, El-Kassam Tugayları düşmanın sivil binaları hedef almasına cevaben 130 füze ile Tel Aviv ve çevresinde en büyük füze saldırısını başlattı" denilmişti.

MESCİD-İ AKSA'YA YENİDEN SALDIRI

İsrail güçlerinin Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırıları yeniden başladı. Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen İsrail güçleri, ibadet edenlere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldırdı. Mescid-i Aksa’nın Bab Al-Silsila Kapısı yakınlarında düzenlenen saldırıda, Bab Al-Asbat tarafına da çok sayıda İsrail gücünün konuşlandığı aktarıldı. Saldırıda yaralanan bildirilmedi.

13 KATLI BİNA VURULDU

İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen hava saldırısında 13 katlı olan Hanadi Kulesi vurulmuştu. Saldırının ardından bina çökmüştü.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, dünden bu yana İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında, 9’u çocuk 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Netanyahu'dan küstah çıkış: Saldırıları artıracağız" desc="Son günlerde Filistin halkı üzerinde baskı kuran İsrail'de başbakan Binyamin Netanyahu adeta tehdit edercesine açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/israil-reuters5_16_9_1620740420.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/netanyahudan-kustah-cikis-saldirilari-artiracagiz-6425583/"]

[old_news_related_template title="İsrail, Gazze’de 13 katlı binayı vurdu" desc="İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze’de bulunan 13 katlı binayı vurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/israil-reuters-filistin_16_9_1620757762.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-gazzede-13-katli-binayi-vurdu-6426056/"]

[old_news_related_template title="İran'dan İsrail açıklaması: Acil önlem alınmalı" desc="İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail’in Mescid-Aksa’ya yönelik saldırısına tepki göstererek, “Mescid-i Aksaya yönelik saldırı İsrail rejiminin ırkçılığını ve suçlu doğasının kanıtıdır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/cevad-zarif-iha_16_9_1579208549_16_9_1620746637.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/irandan-israil-aciklamasi-acil-onlem-alinmali-6425784/"]

[old_news_related_template title="Dünya'dan İsrail'e Filistin tepkisi" desc="Birleşmiş Milletler, (BM), ABD, İngiltere ve İran, işgal altındaki Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olaylarının azaltılması çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/filistin-reuters_16_9_1620729062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyadan-israile-filistin-tepkisi-6425292/"]