Haiti’de Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin 7 Temmuz'da başkent Port Au Prince’de bulunan özel rezidansında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke siyasetinde görevler yeniden düzenleniyor. Ülkede geçici olarak başbakanlık görevini üstlenen Claude Joseph'in istifa etmesinin ardından, Moise’nin öldürülmeden birkaç gün önce Başbakan olarak atadığı Ariel Henry göreve geçti.

Henry’nin görevi devralmasının ardından ülkede yeni bir hükümet kuruldu. Henry, başkent Port-au-Prince'de düzenlenen bir törenle yeni hükümet üyelerinin isimlerini açıkladı. Başbakanlıktan istifa eden Claude Joseph Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

'HEPSİNE EMSAL CEZA VERİLMEDİ'

Törende Moise için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu ve suikast lanetlendi. Aile ve ulusa başsağlığı diledikten sonra Başbakan Henry, "Suçluların hepsine emsal ceza verilmedi" dedi.

Öte yandan, Henry, Moise'in vefatından önce kendisini görevlendirmesiyle ilgili, "Harikalar gerrçekleştirecek biri değil, güven vericiliği ve gerçek demokratlığı gördüğü için görevlendirmişti beni, ben de bu sebeple kabul ettim bu görevi" diye ekledi.

[old_news_related_template title="Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikastte önemli gelişme" desc="Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen suikastte kilit role sahip olduğu iddia edilen Haiti doğumlu ABD’de doktorluk yapan Christian Emmanuel Sanon gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/12/iecrop/haiti-reuters_16_9_1612729115-880x495-1_16_9_1626120954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/haiti-devlet-baskani-moiseye-suikastte-onemli-gelisme-6535882/"]