Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında merkez üssü haline gelen Hindistan'da tablo ağırlaşıyor. 20 milyon vaka sınırına dayanan ülkede, can pazarı yaşanıyor.

Ülkenin Uttar Pradeş eyaletindeki Bahraich kentinde corona virüsüne yakalanan annesini hastaneye götüren bir kadın, oksijen maskesi bulamayınca annesine suni teneffüs ile müdahale etti. O anlar, ülkede corona virüsünün yarattığı sağlık krizini gözler önüne serdi.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından birçok kişi ülkenin sağlık sisteminin virüsle baş edemediği ve yetersiz kaldığı konusunda eleştiride bulundu. Kızının suni teneffüs uygulayarak hayatta tutmaya çalıştığı annenin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

[old_news_related_template title="12. günde de 300 binin üstünde vaka... Hindistan'dan geç kalmış hamle: Devlet tüm yetişkinleri aşılayacak" desc="Corona virüsü salgınında en ağır kayıpları yaşayan Hindistan'da aşılamayla ilgili önemli bir karar alındı. Hükümet, ülkedeki tüm yetişkinler için aşılama kararı aldı. Daha önce ücretli olan aşılar devlet tarafından karşılanacak. Ülkede üst üste 12. günde de 300 bin ve üzerinde günlük vaka kayıtlara geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/03/iecrop/hindistan-corona-reuters-1_16_9_1620017428.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hindistandan-gec-kalmis-hamle-devlet-tum-yetiskinleri-asilayacak-6409938/"]