Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin seyri başta olmak üzere Suriye, Libya, Irak gibi bölgesel konular ve corona virüsü salgınıyla mücadele konularının ele alındığı duyuruldu.

Görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki yakın müttefiklik ilişkilerinin karşılıklı saygı çerçevesinde ortak çıkar ve stratejik önceliklere odaklanan bir zeminde ilerlemesi gereğinin altı çizildiği aktarılırken iki ülke arasında anlaşmazlık unsuru olan S-400 ve F-35 gibi konuların yapıcı bir angajmanla çözüme kavuşturulması için ortak çaba sarf edilmesinin önemi vurgulandığı belirtildi.

[old_news_related_template title="İbrahim Kalın: Göç anlaşmasını güncellemek Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ruh katar" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-AB ilişkilerini yeniden canlandırmak için göç anlaşmasını önemli ölçüde revize etmek gerektiğini belirterek 'Yeni bir anlaşma, Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ruh katmak için bir başlangıç noktası olabilir. Bu da hem kendi bölgelerimize hem de transatlantik ittifakına yeni bir jeopolitik dinamizm getirebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/19/iecrop/ibrahim-kalin-dha-1_16_9_1616166646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ibrahim-kalin-goc-anlasmasini-guncellemek-turkiye-ab-iliskilerine-yeni-bir-ruh-katar-6323721/"]