Belçika ile Güney Kore arasında tokat krizi yaşanıyor... Belçika'nın Güney Kore Büyükelçisi Peter Lescouhier'in eşi Xiang Xueqiu'nun başkent Seul'deki bir mağazada tezgahtarla kavga etmesi ve kavga sırasında tezgahtara tokat atması iki ülke arasında soğuk rüzgarların esmesine sebep oldu.

Leschouhier, eşinin çok pişman olduğunu söyleyerek özür dilerken, "Mağazada kızması konusunda haklıydı fakat fiziksel şiddete başvurması kabul edilemez. Fırsat bulunca bizzat tezgahtardan özür dileyecek. Eşim şu an polisle iş birliği yapıyor" dedi. Fakat büyükelçinin bu açıklamalarının ardından yerel basın, Xiang Xueqiu'nun diplomatik dokunulmazlığını kullandığını yazdı.

 

TOKAT, HASAR YARATTI

Viyana Anlaşması kapsamında, diplomatlar ve aileleri diplomatik dokunulmazlığa sahip. Eğer bu kişilerin gönüllü olarak kabul etmeleri durumunda dokunulmazlık kalkabiliyor.

Kavganın başladığı görüntüler de ortaya çıktı. Videoda mağaza çalışanının büyükelçinin eşine üzerindeki ceketi çalıp çalmadığını sorması üzerine gerilim tırmanırken bir anda Xiang, tezgahtarın üzerine yürüyerek tokat atıyor.

Yerel basına konuşan mağaza çalışanı, "Kızgın olmasını anlayabiliriz fakat bu, onun saldırgan davranışını haklı çıkarmaz. Kadının, tokat attığı çalışanımızın kulağında hasar oluştu ve psikolojisi bozuldu. Samimi bir özür alabileceğimizden emin değiliz fakat bu olay hizmet sektöründe çalışan diğer insanların başına da gelebilir" dedi.




[old_news_related_template title="Muhafazakar siyasetçi 24 erkekle partide basıldı: Pencereden kaçtı" desc="Macaristan'ın muhafazakar lideri Viktor Orban'a yakınlığıyla bilinen Avrupa Parlamentosu parlamenteri Jozsef Szajer, Brüksel'de 25 erkeğin dahil olduğu bir seks partisinde yakalandı. Polis baskınından kaçmak için pencereden atlayan Szajer, bu yıl ülkesinde eşcinsel evliliği yasaklayan yasanın da mimarlarındandı. Macar siyasetçi, dün gece özür diledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/02/iecrop/jozef-reuters_16_9_1606886438.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/muhafazakar-siyasetci-20-erkekle-partide-basildi-pencereden-kacti-6150004/"]

[old_news_related_template title="ABD Dedeağaç'a silah yığmaya devam ediyor... Büyükelçi Pyatt: ABD Karadeniz ve Balkanlar'da varlığını sürdürecek" desc="ABD, Balkanlar’da gerçekleşecek NATO tatbikatı için Dedeağaç Limanı'na asker ve silah yığmaya devam ediyor. Limana indirilen zırhlı araçların bulunduğu tören alanında konuşan ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, 'ABD Balkanlar ve Karadeniz bölgesinde varlığını sürdürecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/08/iecrop/pyatt-yasar-anter_16_9_1620477589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-dedeagaca-silah-yigmaya-devam-ediyor-buyukelci-pyatt-abd-karadeniz-ve-balkanlarda-varligini-surdurecek-6420580/"]

[old_news_related_template title="Belçika'da aşı skandalı... Bakan gizli fiyatları açık etti" desc="Belçika'da bütçe ve tüketicinin korunmasından sorumlu Devlet Bakanı Eva De Bleeker, AB Komisyonu'nun ilaç üreticileri ile anlaşmaya vardığı ve gizli kalması gereken corona aşısı fiyatlarını, yanlışlıkla Twitter hesabından paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/18/iecrop/bleeker-dha1_16788315-1_16_9_1608280247.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/belcikada-asi-skandali-bakan-gizli-fiyatlari-acik-etti-6172760/"]