Muhafazakar Parti konferansı için Manchester'a gelen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konferansın ilk gününde ülkedeki tedarik zincirine yönelik açıklamalarda bulundu. Johnson, ülkenin petrol kıtlığı ve tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya kalması nedeniyle ülkenin Brexit ve Covid-19 pandemisinden sonra bir uyum sürecinde olduğunu söyledi.

Johnson yaptığı açıklamada, ülkedeki tedarik zincirini etkileyen tır ve kamyon şoförlerindeki eksikliğin yalnızca İngiltere'nin bir sorunu olmadığını söyleyerek, ABD, Çin ve Avrupa'daki bazı ülkelerde de benzer sorunların görüldüğünü ifade etti.

Benzin kıtlığının yüksek talepten kaynaklandığını söyleyen Johnson, "İnsanların hayal kırıklıklarını ve petrol bulamamanın ne kadar sinir bozucu olduğunu anlıyorum. Ancak gerekli olduğu durumlarda ek sürücülerimizin olduğundan emin olmaya çalışıyoruz" dedi.

"KOŞULLAR İYİLEŞTİRİLMELİ"

"Onlarca yıldır yaptığımız şey, karayolu taşımacılığı endüstrisi gibi sektörlere yatırım yapmamak, büyük ölçüde Avrupa'dan gelen ve bu şartlar altında çalışan bu çok çalışkan insanlara koşulları ve maaşları iyileştirmemekti" diyen Johnson, artık sektördeki temel ekipmanlara yatırım yapılması ve çalışanlara daha iyi ödeme yapılmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

Johnson insanların 2016 ve 2019'da Brexit ile değişim için oy kullandığına değinerek, "Düşük ücretlere, düşük beceriye ve kronik düşük üretkenliğe dayanan bozuk bir Birleşik Krallık ekonomisi modelinin sonu için oy verdiler ve bundan uzaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Johnson, iş boşluklarını doldurmak için yurtdışından insanların ülkeye çalışmak için getirilmesiyle kontrolsüz göç yaşanacağını ve bu şekilde "başarısız eski modele" geri dönülmüş olacağını söyleyerek, daha iyi ücretli ve daha vasıflı işlerin uzun vadeli bir çözüm sunacağını söyledi.

"VERGİLERİ YENİDEN ARTIRMAK İSTEMİYORUM"

Yaptığı açıklamada vergilerin yeniden arttırılmasını istemediğini söyleyen Johnson, "Gereksiz vergi artışlarına benden daha sert karşı çıkacak biri daha olmadığını söyleyebilirim ancak bu ülkenin daha önce görmediği bir ölçekte bir salgınla uğraşmak zorunda kaldık. Vergileri artırmak elbette istemiyoruz ama kamu maliyesine de sorumsuz davranmayız" diye konuştu.
Hükümet geçtiğimiz ay, sağlık ve sosyal bakım için Ulusal Sigorta vergisini yüzde 1.25 arttırdığını duyurmuştu.

"BU YIL NOEL DAHA İYİ OLACAK"

Tedarik sorunlarının Noel'i etkileyip etkilemeyeceğine yönelik kesin bir açıklamada bulunmayan Johnson, bu yılki bayram sezonunun geçen yıla göre "önemli ölçüde daha iyi" olacağına inandığını söyledi. İngiltere'nin lojistik ve tedarik zincirlerinde dünyaya öncülük ettiğini söyleyen Johnson, "Yardımcı olabileceğimiz sorunlar olduğunda, elimizden gelen her şeyi yapacağız." açıklamasında bulundu.

HALK, HÜKÜMETE KARŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan Muhafazakar Parti konferansı için Manchester'a gelen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Manchester'da Brexit karşıtları tarafından protesto edildi.

Dünden bu yana şehrin çeşitli yerlerinde toplanan kalabalık guruplar, Johnson yönetimini ve Bexit'i eleştirdi. Göstericiler, Johnson'ı ve Muhafazakar partiyi suçlayan pankartlar ve AB bayrakları ile hükümeti protesto etti.

Öte yandan, polis ekipleri, 4 gün boyunca düzenlenmesi planlanan protestolara karşı güvenlik önlemleri aldı.

[old_news_related_template title="İngiltere'de Brexit karşıtları sokaklara döküldü" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın partisinin konferansı için dün Manchester'a gelmesinin ardından başlayan Johnson ve Brexit karşıtı protestolar bugün de devam etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/03/iecrop/polis-iha_16_9_1633274058.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilterede-brexit-karsitlari-sokaklara-dokuldu-6685384/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'de akaryakıt krizi büyüyor: İnsanlar birbirine giriyor" desc="İngiltere'de akaryakıt krizi hem büyüyor hem de halkı huzursuz etmeye devam ediyor... Bugün ülke genelindeki birçok benzin istasyonunda uzun kuyruklar oluşurken, insanlar arasında tekmeli yumruklu kavga çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/kavga-dailymail_16_9_1632921202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilterede-akaryakit-krizi-buyuyor-insanlar-birbirine-giriyor-6677586/"]