Downing Street tarafından yapılan açıklamada, Sajid Javid'in İngiltere'nin yeni sağlık bakanı olduğu açıklandı.

Geçen yıla kadar ekonomi bakanı olarak görev alan Javid, göreve gelmesinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

BBC News'e konuşan Javid, "Halen salgının içindeyiz ve bir an önce bundan kurtulmak için çalışmalara ağırlık vermek istiyorum. Bu durumdan kurtulmak ve normale olabildiği kadar hızla dönmek en büyük önceliğim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Corona virüsü salgınına müdahale etmekte yavaş hareket eden ve çelişkili kararları sebebiyle tepki çeken Sağlık Bakanı Matt Hancock'un önceki gün gizli görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Kendisi gibi evli olan danışmanı ile birlikte öpüştüğü görüntülerin basına sızmasının ardından Hancock, sosyal mesafe kurallarını ve protokolleri deldiği gerekçesiyle istifa etmişti.



[old_news_related_template title="Sadakatsizliğin bedeli ağır oldu: Aldattığı fotoğraflar sağlık bakanının sonu oldu" desc="İngiltere'de corona virüsü salgınıyla mücadelesi sık sık eleştiri toplayan Sağlık Bakanı Matt Hancock, eşini danışmanıyla aldattığı görüntüleri ortaya çıkınca istifa kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/hancock-ihanet-daily-mail_16_9_1624769747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/sadakatsizligin-bedeli-agir-oldu-aldattigi-fotograflar-saglik-bakaninin-sonu-oldu-6508254/"]

[old_news_related_template title="İngiltere Sağlık Bakanı Hancock'tan skandal... Eşini danışmanıyla aldattı: Dudak dudağa yakalandı" desc="İngiltere'de salgınla mücadelede sık sık eleştirilen Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu kez ihanet skandalıyla gündemde. Hancock'un 15 yıllık eşini, evli danışmanıyla aldattığı görüntüler ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/25/iecrop/matt-hancock-reuters_16_9_1624603435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiltere-saglik-bakani-hancocktan-skandal-esini-danismaniyla-aldatti-dudak-dudaga-yakalandi-6504881/"]