BP'de eski bir proje yöneticisi olan Copleston-Warren, sevgilisiyle ayrıldıktan sonra eski partnerinin evindeki akıllı cihazları kontrol etmek ve  kız arkadaşını korkutmak için bir uygulama kullandı. Warren, evin içindeki uzak CCTV kameralarına eriştikten sonra, çifti gözetlemeye başladı. Alexa cihazını kullanarak başucu lambalarını açıp kapatan Warren, arından da eski partnerinin yeni sevgilisine evden çıkmasını söyledi.

Londra'nın batısındaki Chelsea'de yaşayan Copleston-Warren, başlangıçta suçu reddetti. Salı günü, Isleworth Kraliyet Mahkemesi'ne çıktığında ise savunmasını değiştirerek özel cinsel fotoğrafları ifşa ettiğini kabul etti.

Eski sevgilisinin çıplak fotoğrafını yayınladıktan sonra "Çıplak fotoğrafını Facebook'tan da kaldırmak isteyebilirsin" yazan bir mesaj gönderdi. Copleston-Warren resmi kaldırmayı reddetti ve hatta eski partnerinin Facebook şifresini de değiştirerek hesaba ulaşmasını engelledi.

Fotoğraf, uygunsuz olduğu bildirildikten sonra Facebook tarafından kaldırıldı.

"HESAPLARA ORTAK ERİŞİM VARDI" SAVUNMASI


Kraliyet Savcılık Servisi'nden Christian Meikle şunları söyledi: "Phillipa Copleston-Warren, mahremiyeti ciddi bir şekilde ihlal etti. Copleston-Warren, istendiğinde görüntüyü kaldırmadı ve kurbanın erişimini geciktirmek için hesabın şifresini değiştirdi. Ayrıca çıplak görüntüyü kurbanı, fotoğrafı arkadaşlarına ve iş ortaklarına göndermekle tehdit etti. İntikam amacıyla çevrimiçi olarak çıplak görüntüler yayınlamak yasa dışıdır ve suçlular adalete teslim edilecektir.”

Savunmada yer alan Jacob Bindman ise Copleston-Warren'ın Alexa cihazına ve CCTV sistemine erişim sağladığında "hackleme" olmadığını vurguladı: "Bu hesaplara ortak erişim vardı; şifreleri ve giriş bilgileri vardı, bu yüzden herhangi bir bilgisayar korsanlığı olduğunu söylemek kesinlikle yanlış" dedi.

[old_news_related_template title="Güneşlenirken uyuşturucu kaçakçısı yakaladılar" desc="İspanya'nın en turistik şehirlerinden biri olan Granada'da sahilde güneşlenen vatandaşlar kendilerini bir anda uyuşturucu kaçakçılarını kovalarken buldular. 700 kg'dan fazla kenevirin bulunduğu tekne ile deniz polisinden kaçan kaçakçılar, vatandaşlar tarafından polise teslim edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/ispanya-twitter_16_9_1629198392.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/guneslenirken-uyusturucu-kacakcisi-yakaladilar-6598315/"]

[old_news_related_template title="Ünlü guru Aubrey de Grey tacizle suçlanıyor" desc="Yaşlanmanın etkilerini tersine çevirme konusundaki çalışmalarıyla tanınan Silikon Vadisi'ndeki SENS Araştırma Vakfı'nda gerontolog olan Aubrey de Grey, iki kadının kendisini tacizle suçlamasının ardından açığa alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/aubrey_de_grey-facebook_16_9_1628759465.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/unlu-guru-aubrey-de-grey-tacizle-suclaniyor-6588793/"]

[old_news_related_template title="Bebeklerinin cinsiyetini açıklamak uğruna ormanlık alanı küle çevirdiler" desc="Kaliforniyalı bir çift, bebeklerinin cinsiyetini açıklamak için düzenledikleri partide kullandıkları piroteknik bir cihaz yüzünden 23 bin dönüme (9.300 hektar) yakın alanı yaktı. Yangında beş ev ve 15 bina yok olurken, itfaiyeci Charlie Morton da hayatını kaybetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/22/iecrop/california_yangini-reuters_16_9_1626946932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bebeklerinin-cinsiyetini-aciklamak-ugruna-ormanlik-alani-kule-cevirdiler-6551036/"]