Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, geçtiğimiz salı günü başlayan Avrupa turu kapsamında Belçika’daki temaslarını tamamlamasının ardından dün İtalya’ya gelmişti.

Irak Başbakanı el-Kazımi, Vatikan’ı ziyaret ederek, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile bir araya geldi. Görüşmede el-Kazımi, Papa Francis’in Mart ayında Irak’a yaptığı ziyaretin ülkede barış ve huzurun sağlanmasına büyük katkısı olduğunu belirtti.

Başbakan el-Kazımi ayrıca, Irak’taki Hristiyan ve diğer dinlere mensup azınlıkların hakları konusunda çalışacağını ve terör örgütü IŞİD'in ülkenin büyük bir bölümünü işgal etmesi nedeniyle evlerini terk eden tüm göçmenlerin evlerine geri dönmelerini kolaylaştırmaya çalışacağını ifade etti.

Terör örgütü IŞİD'in yıktığı kiliseleri tamir ettiklerini belirten el-Kazimi, tarihi öneme sahip Ur Kenti’nin dini turizme açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan el-Kazımi’nin ziyaretini memnuniyetle karşılayan Papa Francis de bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

[old_news_related_template title="Katolik kilisesini eleştiren kardinalin istifasına Papa'dan ret" desc="Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, kilisenin cinsel taciz skandallarıyla mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle istifasını sunan Alman Kardinal Reinhard Marx'ın istifa talebini reddetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/10/iecrop/kardinal-reuters_16_9_1623357293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/katolik-kilisesini-elestiren-kardinalin-istifasina-papadan-ret-6479987/"]