Irak’ın güneyindeki Nasıriye vilayetinde korona virüsü hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında ölenlerin sayısı ilk belirmelere göre 45’e yükselirken Başbakan Mustafa el-Kazımi Nasıriye’ye gitti.



Nasıriye vilayetinde bulunan el-Hüseyin Araştırma Hastanesi’ndeki korona virüsü hastalarının kaldığı bölümde oksijen tüplerinin patlaması sonucu çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 45 kişi yanarak can verirken onlarca kişi yaralandı.



Hastanede çıkan yangını söndürme çalışmaları oksijen tüplerinin patlamasını önlerken hastane kaynakları ölenlerin sayısının 50’yi aşabileceğini belirtti. Ekiplerin yangını söndürme ve hastanelerdekileri kurtarmak çalışmaları sürürken hasta yakınları hastane önünde toplandı.



Öte yandan durumu incelemek için Başbakan Mustafa el-Kazımi Nasıriye’ye gitti. Irak’ın başkenti Bağdat’ta geçen Nisan ayında çıkan benzer yangında 82 kişi hayatını kaybetmişti.



KAYIPLAR VAR

Yangının hastanede bulunan oksijen tüplerinin patlaması sonucu çıktığı ve çok sayıda hasta ile refakatçısının kayıp olduğu bildirildi.

Ölenler arasında hastane çalışanlarının da olduğu aktarıldı. Yangını söndürme ve hastane içinde mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken, hasta yakınları hastane önünde toplandı.



Irak’ın başkenti Bağdat’ta geçtiğimiz nisan ayında çıkan benzer bir yangında 82 kişi hayatını kaybetmişti.

[old_news_related_template title="Irak'ta Covid-19 hastalarının tedavi edildiği hastanede facia" desc="Irak’ın başkenti Bağdat’ta Covid-19 hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında onlarca insan yaşamını yitirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/25/iecrop/iraq-reuters1_16_9_1619343291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/irakta-covid-19-hastalarinin-tedavi-edildigi-hastanede-facia-6395211/"]

[old_news_related_template title="Irak'ta askeri üsse roketli saldırı" desc="Irak’ın Anbar vilayetinde yer alan ve ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı düzenlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/05/iecrop/roket-iha_16_9_1625499113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/irakta-askeri-usse-roketli-saldiri-6523112/"]