İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bölge turu kapsamında gittiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İran basınına açıklamalarda bulundu.

Karabağ’ın kurtarılmasından mutluluk duyduklarını belirten Zarif, “Bu topraklar Azerbaycan halkının hakkıdır. Yurtlarından edilmiş Azerbaycan halkının tekrar Karabağ’a dönmelerine yardım etmek istiyoruz” dedi.

Zarif, ayrıca işgalden kurtarılan Karabağ’ın yeniden inşası, güvenliği ve istikrarı gibi konularda da Azerbaycanlı yetkililer ile görüşeceklerini kaydetti.

Zarif, bölge ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini de belirterek, “Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'yi de ziyaret edeceğim. Hem bölgesel konular hem de ikili ilişkiler bu ziyaretlerde ele alınacak” ifadesini kullandı. (İHA)

[old_news_related_template title="İran'dan Trump'a intikam mesajı" desc="İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eski ABD Başkanı Donald Trump’a benzeyen bir golfçüyü insansız hava aracı ile hedef alınmış şekilde göstererek tehdit etti. Söz konusu paylaşımın ardından Hamaney'in hesabı Twitter tarafından askıya alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/22/iecrop/trump-reuters4_16_9_1611328786.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/irandan-trumpa-intikam-mesaji-6223711/"]

[old_news_related_template title="İran'dan tansiyonu yükseltecek açıklama" desc="İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'in İran ile mücadele adı altında yeni ABD Başkanı Joe Biden'ı tuzağa çekmek istediğini belirterek, Irak’ın başkenti Bağdat’taki terör saldırısının faili olarak İsrail'i gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/21/iecrop/zarif-ihaa_16_9_1611244113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/irandan-tansiyonu-yukseltecek-aciklama-6221993/"]