The Times’ın haberine göre; California'da bir eyalet eğitim panelinde, kamu dışındaki altı milyon okul çocuğunun tamamı için adil matematik eğitimini desteklemek üzere tasarlanmış müfredat reformları değerlendirilecek.

Onaylanırsa, bir matematik probleminde doğru cevabı almak artık öğrencinin ana hedefi olmayabilir.

Yenilenme çerçevesinde; öğrencilerin matematik kimliklerinin toplumsal ırkçılık kültürünü şekillendirmesi ele alınacak.

Çerçeve, geçen yıl California'daki eğitimciler tarafından geliştirilen bir kılavuza dayanıyor. Matematik öğretim yöntemlerinin ırkçı ayrımcılığı sürdürdüğü iddia ediliyor.

BİR NESİL BİLİMDEN MAHRUM KALACAK

Rehberde matematik sınıfındaki beyaz üstünlüğün göstergelerinden biri olarak; kavramları ve muhakemeyi anlamak yerine doğru cevabı almaya odaklanılması gösteriliyor.

Kılavuza göre, ırkçı sistemlerin özelliği olan her zaman ya doğru ya da yanlış cevapların olduğu fikrini savunan öğretmenler, hem nesnelliği hem de açık çatışma korkusunu sürdürmeye devam ediyorlar.

Amerikan Dış Politika Konseyi'nde kıdemli araştırmacı olan James Robbins, “Bu çerçeve yayılırsa, bir nesil bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında ilgisizliğe mahkum edilebilir” dedi.

[old_news_related_template title="Blöf yapmak, zeki olmanın bir işareti" desc="Kanada’daki araştırmacılar, blöf yapabilen insanların aynı zamanda zeki olduklarını ileri sürdüler. Araştırma; blöf yapmayı daha bilgili olmakla değil, “tatmin edici saçmalıklar üretme yeteneği” olarak adlandırılan yeteneğe sahip olmakla ilişkilendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/blofyapmak-shutterstock_16_9_1621503927.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/blof-yapmak-zeki-olmanin-bir-isareti-6441105/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları gülen tüm hayvanları sıraladılar" desc="UCLA'daki bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, gülen düzinelerce hayvan türü olduğunu ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/18/iecrop/fil-shutterstock_16_9_1621346382.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bilim-insanlari-gulen-tum-hayvanlari-siraladilar-6437709/"]