İrlanda Ulusal Bağışıklık Kazandırma Danışma Komitesi (NIAC), hükümete, Johnson & Johnson Janssen corona virüsü aşısı kullanım onayı vermek için bugün toplantı yapacak.

Yerel basında çıkan habere göre, hükümete yakın bir kaynak NIACın bugün Johnson & Johnson Janssen corona virüsü aşısına onay tavsiyesi vermek için toplantı yapacağı ve yüksek ihtimalle aşıya kullanım onayı vereceği belirtildi.

NIAC bugünkü toplantıda ayrıca, Pfizer BioNTech aşısının iki dozu arasındaki süreyi 6 haftaya uzatma olasılığını görüşecek. İrlanda hükümeti, Pfizer aşısının iki dozu arasındaki süreyi uzatarak daha fazla kişiye ilk dozu uygulamayı planlıyor.

NIAC bugünkü toplantı sonucunda yarın İrlanda hükümetine tavsiyelerini iletecek.

[old_news_related_template title="Hindistan'da rekor üstüne rekor... Sağlık sistemi çöktü: Bir yatakta iki hasta" desc="Hindistan'da corona virüsü salgınında durum ağırlaşıyor. Günlük vakalar 217 binle yeni bir rekor kırarken, hastanelerdeki durum da oldukça vahim. Yeni Delhi'deki bir hastanede aynı yatakta iki hastanın tedavi olduğu görüntüler, sağlık sisteminin geldiği hali gözler önüne serdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/hindistan-corona-reuters-1_16_9_1618556650.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hindistanda-rekor-ustune-rekor-saglik-sistemi-coktu-bir-yatakta-iki-hasta-6376787/"]