Kolombiya'da hükümetin çıkarmak istediği vergi reformu tasarısına yönelik ülke genelinde 28 Nisan’da protestolar patlak vermiş, çıkan olaylarda en az 24 kişi hayatını kaybetmişti.

Hükümet daha sonra ise geri adım atarak, vergi reformu tasarısını geri çekmişti. Fransa’nın ardından İspanya’dan da Kolombiya’daki protestolara destek geldi.

İspanya'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan binlerce Kolombiyalı sokaklara inerek, Kolombiya halkına desteklerini göster amacıyla protesto düzenledi.

Barselona kentinden sokağa inen Kolombiyalılar, üstlerinde Kolombiya milli takımı formaları ve ellerinde Kolombiya bayrakları ile şehir merkezine yürüyüş düzenledi.

Göstericiler sık sık, "Kolombiya, arkadaşım, Barselona seninle", "Evet, yapabiliriz" ve "Çok yaşa Kolombiya"nın yanı sıra ülkedeki protestoları aşırı sol gerilla gruplarıyla ilişkilendiren eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe aleyhinde sloganlar attı.

Barselona'nın yanı sıra başkent Madrid ve Valencia gibi şehirlerde de protestolar düzenledi. Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre, İspanya'da yaklaşık yarım milyon Kolombiyalı yaşıyor.

[old_news_related_template title="Kolombiya'da hükümetten geri adım: Görüşme çağrısı geldi" desc="Kolombiya hükümeti vergi reformu tasarısına yönelik 28 Nisan’da başlayan ve can kayıplarının verildiği protestolarda şiddetin artması üzerine protestocu liderlere görüşme çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/07/iecrop/kolombiya-reuters_16_9_1620387722.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kolombiyada-hukumetten-geri-adim-gorusme-cagrisi-geldi-6418760/"]

[old_news_related_template title="Kolombiyalı hırsızlık çetesinden 25 milyon liralık vurgun! Mağdurların tek tek çetelesini tutmuşlar" desc="Kolombiyalı karı kocanın bulunduğu 3 kişilik hırsızlık çetesi, 800 saatlik MOBESE ve güvenlik kamera kayıtları inceledikten sonra eş zamanlı operasyonla yakaladı. Yaklaşık 25 milyon liralık vurgun yapan çeteyle ilgili dikkat çeken detaylara ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/22/iecrop/vurgun-iha_16_9_1619117853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kolombiyali-hirsizlik-cetesinden-25-milyon-liralik-vurgun-magdurlarin-tek-tek-cetelesini-tutmuslar-6390338/"]