İşgalci İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, özellikle yerleşim yerlerini hedef alıyor. İsrail'in Cuma günü bombaladığı Beyt Hanun'daki yerleşim yerleri harabeye döndü. Evlerin kullanılamaz hale geldiği bölgede halk, saldırıların başladığı Pazartesi gününden bu yana en kötü geceyi yaşadıklarını belirtti.

İsrail'in evinin bulunduğu bölgeyi füzelerle vurduğu belirten Mohamed Shabat, "İsrail bölgemizi füzelerle bombaladı. Yahudiler bizimle bir süper güçmüşüz gibi savaşıyorlar. Gazze Şeridi'nin nüfusu İsrail'in Sderot kentinin nüfusundan daha az. Bizimle direnişin varlığı bahanesiyle uçaklar ve tanklar kullanarak savaşıyorlar ve bu doğru değil" ifadelerini kullanarak İsrail'in acımasız saldırılarına tepki gösterdi.

"FARKLILIKLARIN BEDELİNİ ÖDEMEYE ZORLAMAMALI"

Raafat Lamy ise "Siyasi hayatın sivillerden ayrılması gerekiyor. Politikacılar birbirleriyle aynı fikirde olmayabilir, ancak bizi bu farklılıkların bedelini ödemeye zorlamamalı. Maalesef siyasetin bedelini ödüyoruz ve bu konuya hiç karışmadık. Asker değil, sivil olmamıza rağmen neden hedef alınıyor ve bombalanıyoruz? İsrail bu mahalleden roket atıldığını iddia ediyor. Buradan yalan söylediğini belirtiyorum. Dürüstse, Gazze'deki her şeyi kaydeden kameralarını gözden geçirmeli ve böylelikle yalan söylediğini göreceksiniz" diye konuştu.

Gazze şehrinin doğusundaki Shejaiya mahallesi de Perşembe gecesinden Cuma sabahına kadar İsrail tarafından saldırıya maruz kaldı. İsrail'in Shejaiya bombardımanının başlamasıyla birlikte ordunun 2014'tekine benzer bir kara saldırısı başlatması beklentisiyle yüzlerce Filistinli aile evlerinden çıkarıldı.

YIKILAN CAMİNİN ÜZERİNDE EZAN OKUDU

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'nin kuzeyindeki Qlaibo Cami yerle bir olurken, Gazze Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı caminin hedef alınmasını kınadı. Ancak işgalci İsrail'in saldırısı ezanı dindiremedi. Filistinli bir adam yıkılan caminin enkazının üzerine çıkarak ezan okudu.



[old_news_related_template title="Avusturya'nın ardından Çekya da 'İsrail' bayrağı astı" desc="Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Prag Kalesi’nden Avrupa Birliği bayrağının indirilerek yerine İsrail bayrağı asılması talimatını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israel-reuters_16_9_1621087749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avusturyanin-ardindan-cekya-da-israil-bayragi-asti-6432803/"]

[old_news_related_template title="İsrail bu kez canlı yayında vurdu: Medya binası yerle bir oldu" desc="Gazze'yi havadan kuşatma altına alan İsrail, bu kez İngiliz medyası canlı yayındayken saldırı düzenledi. Gazze'de uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu bina, füzelerin hedefi olduktan sonra çöktü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israil-bbc-yayin_16_9_1621082107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-bu-kez-canli-yayinda-vurdu-medya-binasi-yerle-bir-oldu-6432666/"]