İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, resmi temaslar gerçekleştirmek üzere haftaya Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidecek. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lapid'in 29-30 Haziran arasında BAE'yi ziyaret edeceği duyuruldu. Bakanlık, Lapid ve heyetinin, Abu Dabi'de İsrail Büyükelçiliği ve Dubai'de İsrail Konsolosluğu açacağını da açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşma imzalanmıştı. İsrail’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi'nin lideri Yair Lapid geçtiğimiz hafta koalisyon hükümeti kurmuştu.

Hükümetin kurulmasıyla İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid olmuştu. İsrail Parlamentosu’nda yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından 12 yıllık Benjamin Netanyahu dönemi sona erdi.

[old_news_related_template title="Netanyahu gitti, İsrail değişmedi: Gazze'ye havadan saldırdılar" desc="İsrail'de başbakan Netanyahu'nun önceki gün görevini resmen devretmesiyle birlikte oluşan umut dalgası kısa sürdü. İsrail ordusu dün gece Gazze'ye havadan saldırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/gazze-reuters_16_9_1623820059.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/netanyahu-gitti-israil-degismedi-gazzeye-havadan-saldirdilar-6488968/"]