İsrail işgalindeki Kudüs'te gerilim sürüyor. İsrail güçleri, Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlilere saldırmaya devam ediyor.

İsrail polisi mahalleden zorla tahliye edilmek istenen Filistinlilere destek için toplanan kalabalığı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı. İsrail polisinin uyarılarına karşılık veren bir gazeteci ise gözaltına alındı. O anlar gazeteciler tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

BETON BLOKLAR YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan İsrail güçleri, çevre mahallelerden Şeyh Cerrah'a girişleri engellemek için beton bloklar yerleştirdi. Akşam saatlerinde kamyonlarla mahalleye getirilen beton bloklar mahalle girişine konuldu.

İsrail Yüksek Mahkemesi, 2 Mayıs’ta Şeyh Cerrah’ta yaşaya 4 aileye, Yahudi yerleşimciler ile anlaşmaları için 6 Mayıs’a kadar süre tanırken, 9 Mayıs’ta görülen duruşmada nihai karar Haziran ayına ertelenmişti.

[old_news_related_template title="İsrail bu kez canlı yayında vurdu: Medya binası yerle bir oldu" desc="Gazze'yi havadan kuşatma altına alan İsrail, bu kez İngiliz medyası canlı yayındayken saldırı düzenledi. Gazze'de uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu bina, füzelerin hedefi olduktan sonra çöktü. ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, binaya yönelik saldırıya ilişkin 'Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israil-bbc-yayin_16_9_1621082107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-bu-kez-canli-yayinda-vurdu-medya-binasi-yerle-bir-oldu-6432666/"]