Türkiye'nin İsrail'in yangın söndürme çalışmalarına yardım teklifini reddettiği iddia edildi. Reuters'in aktardığı haberde, "İsrail Dışişleri Bakanlığı durumu Türk yetkililerle ele aldığını ama kendilerine Türkiye'nin yardıma ihtiyacının olmadığının söylendiğini belirtti" ifadesi kullanıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının da yer aldığı haberde, İspanya ve Hırvatistan'dan Türkiye'ye gönderilen uçakların yangın söndürme faaliyetlerine katıldığı ve "Türkiye'de daha fazla hava desteği için çağrıların ve hükümetin tepkisine yönelik keskin eleştirilerin arttığı" belirtildi.

Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi'nin verilerinin aktarıldığı haberde ayrıca, bu sene normalden üç kat fazla sayıda yangın çıktığı ve Türkiye'de yanan 136 bin hektardan fazla alanın, bütün bir yıl boyunca yanan alandan üç kat fazla olduğu aktarıldı.

[old_news_related_template title="İspanyol uçakları Köyceğiz'deki yangına müdahale etti" desc="İspanya'nın Türkiye'ye gönderdiği Canadair tipi amfibik yangın söndürme uçakları ilk müdahaleyi Köyceğiz'e yaptı. Amfibik uçaklar sularını boşaltınca Köyceğiz Gölü'nden depolarını doldurup yangına müdahaleye devam etti. 5 bin litre su kapasitesine sahip uçakların ilk etapta 26 kez su boşalttığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/03/iecrop/israil-iha5_16_9_1628002310.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ispanyol-ucaklari-koycegizdeki-yangina-mudahale-etti-6572671/"]

[old_news_related_template title="Orman Genel Müdür Yardımcısı Özkaya: Büyük yangınlarımız aynı anda oldu" desc="Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, büyük yangınların geçmiş yıllarda, değişik zamanlarda çıktığını belirterek, 'Bu sene çok farklı bir şeyle karşı karşıya kaldık. Büyük yangınlarımız aynı anda oldu. 28 Temmuz'dan sonra 154 yangın çıktı. Büyük yangınlarla küresel ısınmanın da etkisiyle ekstra iklim şartlarıyla 1 haftalık zaman diliminde karşılaştık. Sıkıntı bu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/03/iecrop/yangin-dha-1_16_9_1627999569.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-genel-mudur-yardimcisi-ozkaya-buyuk-yanginlarimiz-ayni-anda-oldu-6572600/"]