İsveç Altyapı Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, kalkışta ve inişte yüksek kirlilik yaratan uçaklara sahip havayollarından fazla ücret alınacağını belirtti. Bakanlık, uygulamanın temmuz ayında yürürlüğe gireceğini ve bu uygulamanın Avrupa'da ve hatta Dünya'da bir ilk olduğunu ifade etti.

Açıklamada, "Bu, bir uçağın iklim etkisi daha yüksek olduğunda kalkış ve iniş ücretlerinin daha önemli olabileceği ve iklim etkisi daha düşük olduğunda azaltılabileceği anlamına gelir" ifadeleri kullanıldı.

Parlamento tarafından onaylanması gereken uygulama, başkent Stockholm'deki Arlanda Havalimanı ile Göteborg'daki Landvetter Havalimanı'nı kapsayacak. Hükümet, projenin hala görüşülmekte olduğunu ve ince ayarların yapıldığını söyledi.

[old_news_related_template title="NASA iklim değişikliğini fotoğrafladı" desc="NASA, 500'den fazla uydudan çekilmiş fotoğraflarla küresel iklim değişikliğini gözler önüne serdi. Bazı görüntüler insan faaliyetlerinin ve gelişiminin etkisini açıkça gösteriyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/05/iecrop/shutterstock_1269582256_16_9_1609828657.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/nasa-iklim-degisikligini-fotografladi-6197848/"]