İtalya’da geçtiğimiz günlerde Başbakan Giuseppe Conte’nin istifasının ardından İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Roma’daki siyasi krizi çözmesi için Avrupa Merkez Bankası eski Başkanı Mario Draghi’yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Krizleri çözmesiyle tanınan “Süper Mario” lakaplı Drahgi, yaklaşık 10 gün süren istişarelerin ardından kabinesini belirledi. Draghi, 23 kişilik bakanlar kurulu listesini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de Matterella'ya sundu. Draghi ile 8 teknokrat ve 15 siyasiden oluşan yeni hükümetin, yarın Quirinale Sarayı'nda yemin etmesi bekleniyor.

BAKANLAR KURULU AÇIKLANDI

Draghi’nin 23 kişilik bakanlar kurulu açıklandı. Draghi kabinesinde, Conte hükümetini oluşturan 5 Yıldız Hareketi (M5S), Demokrat Parti (PD) ve Özgürler ve Eşitler'in (LeU) yan ısıra hükümet krizine neden olan Italia Viva (Iv) ile Lig (Lega) ve İtalya'nın Kardeşleri (FI) partilerinden de bakanlar bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası eski Başkanı Mario Draghi, eski hükümetin bileşenlerinin haricinde Silvio Berlusconi'nin partisi İtalya'nın Kardeşleri ve seçim isteyen aşırı sağcı lig partisini geniş tabanlı hükümete katılmaya ikna etti.

Eski Başbakan Giuseppe Conte hükümetinin en büyük bileşeni M5S, üyelerinin internetten yaptığı oylama sonucunda Draghi hükümetine destek kararı aldı. Hareket üyelerinin yüzde 59,3'ü yeni kurulan hükümete evet derken bazı üyeler karar sonrası ayrılık kararı aldı.

Başbakan Yardımcılığı görevini Roberto Garofoli'nin üstleneceği Mario Draghi kabinesinde yer alan bazı bakanlıklardaki isimler ise şöyle:

Luigi Di Maio - Dışişleri Bakanı

Luciana Lamorgese-İçişleri Bakanı

Marta Cartabia (tekrokrat) - Adalet Bakanı

Daniele Franco (tekrokrat) - Ekonomi Bakanı

Roberto Speranza (Leu)- Sağlık Bakanı

Patrizio Bianchi (tekrokrat) -Eğitim Bakanı

Lorenzo Guerini (PD)- Savunma Bakanı.”

Öte yandan Mario Draghi hükümeti yarın TSİ 14.00'te Quirinale Sarayı'nda yemin edecek. (İHA)

[old_news_related_template title="İtalya'da corona virüsü hastasının parmakları kesildi" desc="İtalya'da Covid-19 teşhisi konulduktan sonra hastalığın damarlarını tahrip etmesi sonucu kangren olan 86 yaşındaki kadın 3 parmağını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/12/iecrop/italya-dha1_17174805-1_16_9_1613116072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italyada-corona-virusu-hastasinin-parmaklari-kesildi-6255946/"]

[old_news_related_template title="İtalya'da mutasyon krizi! Bir kent karantinaya alındı" desc="İtalya’da corona virüsü salgınında son 24 saatte 307 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 91 bin 580’e yükseldi. Peguria kenti ise, mutasyonlu virüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/italya-iha_16_9_1612811271.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italyada-mutasyon-krizi-bir-kent-karantinaya-alindi-6250186/"]