ABD'de Donald Trump'ın başkanlık koltuğunu Joe Biden'e bırakmasına sayılı günler kala, "Trump" soyadı yine ilginç bir olayla gündemde kendisine yer buldu. Trump'ın kızı Ivanka ve eşi Jared Kushner'ın; kendilerini korumakla görevli olan Gizli Servis çalışanlarına evdeki tuvaletleri kullandırmadığı öne sürüldü.

Washington Post'un haberine göre federal hükümet, Gizli Servis çalışanlarının tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmeleri için, çiftin evinin yakınında bir stüdyo daire tutmak zorunda kaldı. Washington'ın lüks semtlerinden Kalorama'da oturan Trump-Kushner çiftini koruyan ajan ekibinin devlete maliyetine aylık 3 bin dolarlık stüdyo kirası da eklenmiş oldu.

TUVALET İÇİN OBAMA'NIN EVİNE GİTTİLER


Sivas'ta bir sanayi esnafının, belediye başkanına yönelttiği ve bir internet efsanesine dönüşen o tarihi soruyu akıllara getiren haberde yer alan detaya göre; tutulan daireye bu zamana kadar 100 bin doların üstünde kira ödendi. Devasa evdeki 6 tuvaletin hiçbirini kullanmalarına izin verilmeyen görevliler stüdyo daire tutulana kadar çözümler aradı. Portatif tuvalet, yakında oturan eski başkan Barack Obama'nın evi ve yine çevrede oturan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in evi alternatif ziyaret noktaları olurken son çözüm olarak bir daire tutuldu.

Jared Kushner ve Ivanka Trump (Fotoğraf: Depo Photos)


Beyaz Saray'dan konuya dair bir açıklama yapılırken Trump ve Kushner'in, ajanları bu yönde engellediği iddiası yalanlandı. Ajanların, 465 metrekarelik evin hiçbir tuvaletini kullanmamaları yönündeki talimatın Gizli Servis tarafından verildiği açıklandı. Olaya aşina olan ve ajanların ailenin talebi üzerine dışarıda tutulduklarını söyleyen bir yetkili ise Beyaz Saray'ın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

HANE ÜZERİNDE MİNİMUM ETKİ...


Washington Post'a e-posta yoluyla açıklamada bulunan bir Gizli Servis sözcüsü ise Gizli Servis'in, koruduğu haneler üzerinde minimum etkiye sahip olmaya çalıştığını söyledi ve "Bu uygulamaya uygun olarak, Gizli Servis personeli özel konutlardaki tesislere erişim talep etmiyor" ifadelerini kullandı.

Bu tarz görevlerde ajanların vakit geçirebilmeleri, zaman zaman dinlenebilmeleri ve diğer gündelik ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yakınlarda ev tutulması alışıldık bir durum olmakla birlikte bu konu özelinde Gizli Servis'te adeta bir "tuvalet krizi" yaşanması da dikkat çekti.