Japonya Başbakanı Fumio Kishida, online olarak gerçekleştirilen G20 toplantısında ülkesinin Afganistan'a 190 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağını duyurdu.

Fonun bu yılın sonuna kadar uluslararası kuruluşlar aracılığıyla Afganistan'a ulaştırılacağını belirten Kishida, amaçlarının Afgan halkının karşı karşıya olduğu insani krize yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Geçen hafta Cuma günü Kunduz'da bir camiye düzenlenen bombalı saldırıyı da kınayan Kishida, uluslararası toplumun ortak sorunu olan terörle mücadeleye dair çabaları ilgili muhataplarla iş birliği içinde hızlandırma sözü verdi. Kishida, Taliban'ın kapsayıcı bir siyasi süreç yürütmesinin ülkeyi yeniden inşa etmek için gerekli insan kaynağı, fon ve desteği geri getireceğini söyledi.

AĞUSTOS'TA ÜLKE YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRDİLER

Taliban. 15 Ağustos'ta 20 yıllık aranın ardından yeniden yönetime gelmişti.

Taliban yönetiminden yapılan açıklamalarda, insan haklarına saygı duyulacağı ve uluslararası camia ile iyi ilişkiler kurulacağı belirtilmişti.
[old_news_related_template title="AB'den Afganistan için 1 milyar euro yardım taahhüdü" desc="İtalya Başbakanı Mario Draghi, Afganistan gündemiyle toplanan G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'nin ardından, “Afganistan'da yaşanan krizde yetki BM'ye verilmeli” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği (AB), zirvede Afgan halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması ve Afganistan’a yardım sağlayan ülkelere destek amacıyla 1 milyar euroluk destek paketi taahhüdünde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/12/iecrop/italya-iha_16_9_1634065555.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italya-basbakani-draghi-afganistanda-yasanan-krizde-yetki-bmye-verilmeli-6703175/"]

[old_news_related_template title="Biden'ın hayatını kurtaran Afgan tercüman Khalili Taliban'dan kaçmayı başardı" desc="ABD Başkanı Joe Biden 2008 yılında henüz senatörken kendisini Afganistan'da bir kar fırtınasından kurtaran tercüman Aman Khalili, Biden'a yaptığı çağrının ardından ülkeyi terk etmeyi başardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/aman-khalili-human-first-coalition_16_9_1634104053.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bidenin-hayatini-kurtaran-afgan-tercuman-khalili-talibandan-kacmayi-basardi-6703517/"]