Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndan tahliyeler sürüyor.

Cumartesi günü Kabil'den Almanya'ya gitmek üzere havalanan ve 300 kişiyi taşıyan nakliye uçağında, Afgan bir kadın doğum gerçekleştirdi.

Adı açıklanmayan kadının havada doğum yapmasından 10 dakika sonra uçak, Almanya'daki ABD Ramstein Hava Üssü'ne iniş yaptı. Uçakta doğumu, ABD Ordusu'nda görevli Yüzbaşı Erin Brymer ve hemşireler gerçekleştirdi.

Uçakta yaklaşık 300 kişinin bulunduğu belirtildi. Uçakta bulunan kişiler arasında ABD'nin Afganistan'da görevli personeli de yer alıyor.

"HAYATIMIN EN HAVALI ANIYDI"

Yüzbaşı Brymer, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Ordudaki tüm sağlık personeli, sahra hastanelerinde zor şartlarda eğitildi. Bugün de yine zor şartlarda bir durumla karşılaştık ve üstesinden geldik. Bu hayatımın en havalı anıydı"

[old_news_related_template title="Hangi ülke kaç Afgan mülteci alacak?" desc="Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afganlar, havalimanları ve sınır kapılarına akın etti. Avrupa Birliği, komşu ülkelere sınırları açın çağrısında bulundu. Ülkedeki kaos ortamı günden güne yerini korku ve endişeye bırakırken, Dünya, Afganlara yardım eli uzatmakta yine yetersiz... Bazı ülkeler, sadece kendi personellerini ülkelerine kabul edeceklerini açıklarken, bazıları da en fazla 10 mülteci alabileceklerini açıkladı. İşte Dünya'nın insani krize bakışı; " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/depophotos_17230930_16_9_1629449079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hangi-ulke-kac-afgan-multeci-alacak-6603428/"]