Kanada, salgının başından beri ilk kez geçen hafta, ABD'yi geçerek nüfusa oranla daha fazla vaka kaydetti. Kanada'da uzmanlardan oluşan bir panel, halk sağlığı önlemlerinin zayıf olması ve aşılama oranlarının artmaması durumunda Ontario'daki corona virüsü vaka oranının Haziran ayına kadar yüzde 600 artabileceğini belirtti.

İNGİLİZ VARYANTI YAYILIYOR

Corona virüsünün İngiltere varyantı olarak bilinen B1.1.7 varyantı, Ontario'daki vakaların üçte ikisinden fazlasını oluşturmaya başladı. Uzmanlar, aşılamaya rağmen daha sıkı önlemler alınmazsa Ontario'daki yeni vaka sayısının günde 30 bine kadar çıkabileceği konusunda uyarı yaptı. Ayrıca mevcut aşılama hızının 3 katına çıkartılıp günde 300 bin aşılama yapılması gerektiğini belirtildi.

[old_news_related_template title="Rakip partilerin diline düştü... Kanadalı vekil meclis oturumunda çıplak yakalandı" desc="Kanada'da milletvekili William Amos video konferans yöntemi kazalarının son kurbanı oldu. Avam Kamarası oturumunda kamerası açık kalan Amos, vekillerin önündeki çıplak görüntüsüyle ülkenin gündemine oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/15/iecrop/kanada-vekil-ciplak-facebook-2_16_9_1618477341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rakip-partilerin-diline-dustu-kanadali-vekil-meclis-oturumunda-ciplak-yakalandi-6374596/"]