Amerikan medyasında yer alan habere göre, eski Olimpik yüzücü Klete Keller'ın, büyük jürinin ek 4 suçlama daha belirtmesinin ardından 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü nedeniyle 7 suçlamayla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

38 yaşındaki Keller, birkaç kişinin kendisini tespit etmesi ve FBI ile temasa geçmesinden sonra geçen ay gözaltına alınmıştı. Orijinal suç duyurusu 3 madde içerirken yüzücünün Çarşamba günü yayımlanan bir iddianamede sivil kargaşa, resmi işlemlerin engellenmesi gibi maddeler içeren 4 yeni maddeyle suçlandığı ifade edildi.

Keller'ın yeni suçlamalardan hüküm giymesi halinde yaklaşık 30 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Trump'ı köşeye sıkıştıran videolar ortaya çıktı" desc="ABD tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük rezaletlerden biri olan kanlı Kongre baskını ile ilgili sıcak gelişmeler yaşandı... Trump'ın olayları körüklediğine dair azil süreci devam ederken saldırıların yaşandığı gün çekilen güvenlik kamerası görüntüleri ve gizli kamera görüntüleri ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/11/iecrop/video-reuters_16_9_1613021855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trumpi-koseye-sikistiran-videolar-ortaya-cikti-6253768/"]