Kuzey Korelilere, ülke gıda kıtlığıyla mücadele ederken siyah kuğu yemeleri söylendi. Kim Jong-un'un rejimi; eti lezzetli olarak niteledi.

Teklif, gıda krizi yaşanırken doğu kıyılarında yeni bir ördek çiftliğinin açılmasıyla birlikte geliyor.

İktidar partisi gazetesi Rodong Sinmun pazartesi günü "siyah kuğu eti lezzetli ve tıbbi değeri var" dedi. NK News'e göre, süs kuşlarını yiyecek olarak yetiştirmeye yönelik araştırmalar 2019'un başlarında başladı ve yetkililer okullara, fabrikalara ve işletmelere yiyecek yetiştirmelerini ve kendi kendine yeterliliği artırmak için balık ve diğer hayvanları yetiştirmelerini söyledi.

SİYAH KUĞU ÇİFTLİĞİ, İKTİDAR PARTİSİNDEN O İSME AİT


Ülkenin doğu kıyısında, iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin baş sekreteri Ri Jong Nam tarafından siyah kuğu yetiştirmek için yeni bir merkez açıldı. Teklifin bu merkezin açılışıyla birlikte gelmesi dikkat çekti.

Uluslararası gözlemciler, Kuzey Kore'nin gıda ve ekonomik durumunun tehlikeli olduğunu ve ülkenin ticareti artırdığına, Çin üzerinden büyük insani yardım sevkiyatı aldığına dair işaretler olduğunu söylüyor.

Güney Kore istihbarat teşkilatı dün kapalı kapılar ardında yapılan bir meclis oturumunda, Kim'in her pirinç tanesinin güvence altına alınmasını ve çiftçiliğe yönelik tüm çabanın gösterilmesini isteyen emirler verdiğini söyledi.

Ancak casus ajansı, ayrıca Kuzey Kore'nin önümüzdeki aylarda Çin ve Rusya ile olan sınırını yeniden açmak için adımlar attığını söyledi.

Haziran ayında Kim, şunları söylemişti: "Tarım sektörü geçen yıl tayfunun verdiği hasar nedeniyle tahıl üretim planını yerine getiremediği için halkın gıda durumu artık gerginleşiyor."

Bu ayın başlarında yayınlanan bir rapor, "Henüz kıtlık oranlarında bir kriz olmasa da olumsuz eğilim, önceki yıl düşük rekolte dış faktörlerle birleştiğinde, ülkedeki gıda güvensizliğini ağırlaştırıyor" dedi.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında dava açıldı" desc="'Dünyadaki cennet' vaadiyle kandırılarak Japonya’dan Kuzey Kore'ye dönen mağdurlar yargı yoluna gitti. Japonya'da mahkemeye başvuran 5 kişi, Kuzey Kore'nin kendilerini sistematik bir şekilde kandırdığı iddiasıyla Kuzey Kore hükümetinden ve lider Kim Jong-un'dan tazminat talep etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/kore-iha_16_9_1634228543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-kore-lideri-kim-jong-un-hakkinda-dava-acildi-6707234/"]

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den vatandaşlarına kemer sıkma çağrısı: Kıtlık 2025'e kadar sürebilir" desc="Kuzey Kore yönetiminden vatandaşlarına kemer sıkma çağrısı geldi. Yetkililer Çin ile sınırın 3 yıl daha açılmasını beklemediklerini belirterek, 'Kıtlık 2025'e kadar sürebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/28/iecrop/kim-jong-un-reuters_16_9_1635408090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-vatandaslarina-kemer-sikma-cagrisi-kitlik-2025e-kadar-surebilir-6734131/"]

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den korkutan balistik füze denemesi" desc="Son dönemde füze denemelerini ve savunma sistemlerini geliştirip denemeye ağırlık veren Kuzey Kore'den dünyayı endişelendiren bir hamle daha geldi. Kim Jong-un'un bir denizaltıdan daha yeni bir balistik füze denemesi yaptığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/20/iecrop/kore-retuers_16_9_1634708275.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-bir-balistik-fuze-denemesi-daha-6717280/"]