Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore'de askeri geçit töreninde denizaltıdan fırlatılmak üzere tasarlanan füzeler ve diğer askeri donanımlar sergilendi. Füzelerin sergilendiği askeri geçit törenini, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da izledi. Törende, en az dört denizaltıdan güdümlü füze de dikkat çekti.



Tören, ülkede nadiren gerçekleşen bir siyasi toplantıda Kim Jong-un'un ABD'yi ülkesinin "en büyük düşmanı" olarak tanımlamasından bir hafta sonra düzenlendi.

WASHİNGTON YÖNETİMİNE MESAJ

Askeri geçit töreninde denizaltıdan atılan yeni füzelerin devlet kanalında 'Dünyanın en güçlü silahı' olarak nitelendirildiği ifade edildi.



Törende ayrıca, mobil kara rampalarından atılmak üzere tasarlanmış çeşitli katı yakıtlı silahlar da sergilendi. Törenin, Kuzey Kore liderini 'haydut' olarak nitelendiren ve yakında başkanlık koltuğuna oturacak olan Joe Biden hükümetine yönelik 'bir güç gösterisi' olarak değerlendirildi.

[old_news_related_template title="Tek bir vakanın görülmediği Kuzey Kore'de dev kongre... 5 bin kişiden maske takan yok" desc="Dünya corona virüsü salgınıyla kırılırken, Kuzey Kore'de tam zıt görüntüler yaşanıyor. Tek bir vakanın görülmediği öne sürülen ülkede Kore İşçi Partisi'nin kongresi yapıldı. Kim Jong-un'un da bulunduğu kongrede binlerce kişiden kimsenin maske takmadığı görüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/kim-jong-un-kongre-reuters-1_16_9_1609909562.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/tek-bir-vakanin-gorulmedigi-kuzey-korede-dev-kongre-5-bin-kisiden-maske-takan-yok-6199214/"]

 

[old_news_related_template title="Tek vaka çıkmayan Kuzey Kore'den görülmemiş önlem: Sınırdan geçeni vuruyorlar" desc="Corona virüsü salgınında hiç vaka görülmediğini iddia eden ülkelerde Kuzey Kore'de akıllara durgunluk veren bir yöntem uygulanıyor. Karasularını ihlal eden Güney Koreli bir adamı corona gerekçesiyle vuran Kuzey Kore askerleri, bu kez Çin sınırından ülkeye girmek isteyen bir kaçakçıyı vurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/04/iecrop/kim-jong-un-reuters-3_16_9_1607086354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/tek-vaka-cikmayan-kuzey-koreden-gorulmemis-onlem-sinirdan-geceni-vuruyorlar-6153682/"]