Antalya’nın Kaş ilçesine 1.8 mil uzaklıktaki Kızıhisarlı Adası (Meis) in 78. Kurtuluş Günü kutlamaları dün adada düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi.

Törenlere Yunanistan Milli Savunma Bakanı  Nikos  Panagiotopoulos  ve Genelkurmay Başkanı General  Konstantinos  Floros,  Oniki Ada Milletvekili ve Parlamento Grubu Genel Sekreter Yardımcısı Mika Iatridis katıldı.



KONUŞMADA DA TAHRİK VAR

Nikos Panagiotopoulos yaptığı konuşmada  "Bu adada yaşayanlarla birlikte Yunanistan'ın kalbinin çok yüksek sesle attığı bir noktada bulunmak aynı düşünce ve duyguları paylaşmak bir onurdur. Burası Yunanistan sınırının sonu değil sınırlarının başladığı yerdir, aynı Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) sınırları gibi kara bölgesinin başladığı yerdir” diye konuştu.

Milletvekili Mika Iatridi ise yaptığı konuşmada "Her türlü zorluk karşısında On İki Ada'ya gönderdiğimiz mesaj açık ve nettir. Yunanistan'ın sınırları, bu kutsanmış yerde yaşayan Meis ​​​​ve tüm Ege'nin daimi sakinleri biziz! Buradaki varlığımızla, Silahlı Kuvvetleri’mizin savaşçı ruhu ve ülkemizi uluslararası alanda güçlendiren dışa dönük bir dış politika ile birlikte adalarımızın duygularını yaşatıyoruz. Bugün, atalarımızın tarihte yaptıklarını ve fedakarlıklarını saygıyla anıyoruz" dedi.

Panagiotopoulos ve Floros ile törene katılanlar tören sonrası Agios Konstantinos ve Eleni Kilisesi'ndeki etkinliklere katıldı. Adadaki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüştüler. Adada yeni kurulan Savunma Kuvvetleri Kampı’nı ziyaret ettiler.
[old_news_related_template title="Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması: Çıkarlarımız örtüşüyor" desc="Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, göç krizi konusunda Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü bildirirken, yasadışı göçe savaş açtığını açıkladı. Aynı zamanda Yunanistan'ın savaş filosuna 6 Rafele savaş uçağı dahil etmek için Fransa ile anlaşmaya vardığı duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/13/iecrop/1201a8921c764ae79fc9b2844ad0b9b7_18_16_9_1631518463.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-basbakanindan-turkiye-aciklamasi-cikarlarimiz-ortusuyor-6646210/"]

[old_news_related_template title="Devletin gizli cihazı Yunanistan'ın elinde!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017-2020 yılları arası 2 bine yakın FETÖ'cüye siyasi sığınma hakkı tanıyan Yunanistan'ı ağır bir dille eleştirdi. Milli Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının uzun süredir sessiz kaldığı IFF skandalı akıllara geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Sikorsky S-70'le Yunanistan'a kaçan 8 FETÖ'cü askerin helikopterden söktüğü IFF (Dost Düşman Tanıma sistemi) ile gece görüş aparatları hâlâ Yunan istihbaratının elinde! 8 askerin her biri 10 milyon TL ödülle aranıyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/3_55_16_9_1631208538.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devletin-gizli-cihazi-yunanistanin-elinde-6640406/"]