Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) turizm bölgesi Girne'de aşı karşıtları sokaklara döküldü. Sosyal medya platformları üzerinden organize olan aşı karşıtları, ellerinde pankartlarla Girne sokaklarında şarkılar eşliğinde broşür dağıttı, hükümetin aşı politikalarını eleştirdi.

Gösteriye katılan özel sektör çalışanları, KKTC'de pandemi sonrasında büyük sıkıntı yaşanan turizm, eğitim gibi alanları ve yaşanan ani ölümleri temsilen bir tabut taşıdı. Aşı karşıtları, Girne’deki kordon boyunda basın açıklaması yapmalarının ardından olaysız dağıldı.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Pandemi Platformu Başkanı Araştırmacı Yazar Tuğçehan Ören yaptığı konuşmada, “Bizler aşı karşıtı değiliz, biz 'aşı' diyerek önümüze sürülen 'deneysel sıvılara' karşıyız. Çünkü henüz faz çalışmaları tamamlanmadı ve insanlar üzerinde ne gibi yan etkileri olduğu bilinmeyen bu sıvıları dayatmalarla bize enjekte etmeye çalışıyorlar. Biz buna karşıyız” ifadelerini kullandı.

Gösteriye katılan Yavuz Ekmekçi, Covid-19 aşılarının nasıl bu kadar hızlı ortaya çıktığını anlayamadığını belirterek, “Bu aşı, aynı hastalık gibi yapay bir aşı. Hastalık da yapay, hiç olmayacak 2 virüsün bileşiminden doğdu. Bu virüsün bileşiminden doğan hastalık bir anda aşıyı getirdi. Bu aşının nasıl bir anda ortaya çıktığını kimse açıklayamıyor” dedi. Zeynep Doğmuş da aşı karşıtı olmadıklarını vurgulayarak, “Biz bu deneysel olaya karşıyız. Faz çalışması tamamlanmamış, önümüzdeki dönemde ne sonuç vereceği belli olmayan bir sıvı.” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı! İşte 21 Ağustos 2021 güncel corona virüsü (koronavirüs) vaka ve vefat verileri" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 21 Ağustos 2021 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 19 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Vefatta ise son 3 ayın en yüksek sayısına ulaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hastalığa yakalananların bir bölümü hastalığı ağır geçiriyor ya da kaybediyoruz. Maalesef yüksek vaka sayıları yüksek kayıp demek. Aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/corona-dha-2_16_9_1629569277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-kritik-tabloyu-paylasti-iste-21-agustos-2021-guncel-corona-virusu-koronavirus-vaka-ve-vefat-verileri-6606109/"]

[old_news_related_template title="TTB'den '4. doz' açıklaması! 9 soruya 9 yanıt" desc="Türk Tabipleri Birliği (TTB), 'COVID-19 aşılarında tekrar dozlarla ilgili sorular ve sorunlar' başlığıyla açıklama yaptı. 4'üncü doz uygulamasına ilişkin görüşlere de yer verilen açıklamada 9 soru cevaplandırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/asi-shutter-1_16_9_1629559330.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ttbden-9-soruya-9-yanit-covid-19-asilarinda-tekrar-dozlarla-ilgili-sorular-ve-sorunlar-6606244/"]